Κορονοϊός: Οι προβλέψεις των ειδικών για την πορεία της πανδημίας
Κοινωνία

Κορονοϊός: Οι προβλέψεις των ειδικών για την πορεία της πανδημίας

Κορονοϊός: Οι προβλέψεις των ειδικών για την πορεία της πανδημίας

Κίνδυνος για κρίση του ΕΣΥ αν συνεχίσουν να καλπάζουν τα κρούσματα

Στην εκπομπή Live News μίλησε ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης, Καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, για την πορεία της πανδημίας και την ανησυχητική εικόνα που παρουσιάζουν τα επιδημιολογικά δεδομένα το τελευταίο διάστημα.

Ο καθηγητής δήλωσε πως εισηγήθηκε αυστηρό lockdown 2-3 εβδομάδων στην «κόκκινη» Αττική αλλά τόνισε πως η κατάσταση είναι καλύτερη σε σύγκριση με τον Νοέμβριο.

«Είμαστε στην αρχή μιας αύξησης που θα την αισθανθούμε από την μεθεπόμενη βδομάδα. Αν δεν σταματήσει θα φέρει σε κρίση το ΕΣΥ. Ξεκινάμε ήδη με φορτισμένες τις αποθήκες. Είχαμε υπολογίσει ότι ως τις 20 Μάρτη μπορούμε να φτάσουμε μέχρι 2.000 κρούσματα την ημέρα. Θα πρέπει πριν από εκείνο το σημείο να έχουμε πάρει μέτρα. Θα’ ναι πιο ήπια η κλίση της καμπύλης.», ανέφερε αρχικά.

«Το πρόβλημα είναι κυρίως στην Αττική, γιατί ήδη οι κλίνες ΜΕΘ είναι κατά 62% γεμάτες. Συμφωνώ με τη λήψη διαφορετικών μέτρων σε διαφορετικές περιοχές. Συμφωνώ για το σκληρό lockdown σε Πάτρα, Χαλκίδα, Άγ. Νικόλαο. Για την Αττική θα έπρεπε να είμαστε πιο αυστηροί. Είχα προτείνει ένα σκληρό lockdown 2-3 εβδομάδων. Αυτό θα ήταν το πιο αποτελεσματικό μέτρο. Στη Θεσσαλονίκη δεν χρειάζεται lockdown», πρόσθεσε.