Κορονοϊός: Πώς θα δοθούν οι έλεγχοι των παιδιών του Δημοτικού;
Κοινωνία

Κορονοϊός: Πώς θα δοθούν οι έλεγχοι των παιδιών του Δημοτικού;

Κορονοϊός: Πώς θα δοθούν οι έλεγχοι των παιδιών του Δημοτικού;

Η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας

Πλησιάζει ο καιρός για να δοθούν οι έλεγχοι προόδου στα σχολεία και το Υπουργείο Παιδείας έδωσε οδηγίες για το πώς θα ενημερωθούν οι γονείς και οι κηδεμόνες των παιδιών.

Συγκεκριμένα, λαμβάνοντας υπόψη τις σχετικές οδηγίες του ΕΟΔΥ για αποφυγή μαζικών συγκεντρώσεων/συναθροίσεων σε κλειστό χώρο, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας, με συγχρωτισμό μαθητών/τριών, γονέων/κηδεμόνων και εκπαιδευτικού προσωπικού, το υπουργείο ενημέρωσε ότι προβλέπονται τα εξής:

1. Οι γονείς και οι κηδεμόνες μαθητών και μαθητριών που φοιτούν στο Νηπιαγωγείο και στην Α’ και Β ́ τάξη Δημοτικού δύνανται να επικοινωνούν τηλεφωνικά με τους διδάσκοντες προκειμένου να ενημερωθούν για την πρόοδο των τέκνων τους.

2. Για τους ελέγχους μαθητών και μαθητριών που φοιτούν στη Γ’, Δ’, Ε’ και ΣΤ ́ τάξη, οι Σύλλογοι Διδασκόντων, με απόφασή τους, καλούνται να προβαίνουν στις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να παραδίδονται οι έλεγχοι προόδου του β ́ τριμήνου σε κλειστό και σφραγισμένο φάκελο στην τσάντα του κάθε μαθητή, χωρίς να απαιτείται η φυσική παρουσία γονέων και κηδεμόνων στο σχολείο.

Πηγή: ΑΠΕ