Κορονοϊός: Σε κρίσιμη κατάσταση 23χρονη μητέρα και το νεογέννητο μωρό της
Κοινωνία

Κορονοϊός: Σε κρίσιμη κατάσταση 23χρονη μητέρα και το νεογέννητο μωρό της

Κορονοϊός: Σε κρίσιμη κατάσταση 23χρονη μητέρα και το νεογέννητο μωρό της

Οι δυο τους είναι διασωληνωμένοι στο νοσοκομείο του Ρίου

Σε κρίσιμη κατάσταση βρίσκεται μια 23χρονη μητέρα και το νεογέννητο μωρό της, το οποίο οι γιατροί πήραν πρόωρα με καισαρική, καθώς υπήρχε κίνδυνος και για τη ζωή της κοπέλας όσο και τη δική του.

«Κάνανε προσπάθειες αρκετές, της έβαλαν οξυγόνο. Προσπάθησαν όλοι οι γιατροί αλλά δυστυχώς δεν μπορέσαμε να αποφύγουμε να της πάρουν το παιδάκι για να τη διασωληνώσουν» δηλώνει ο πεθερός της άτυχης γυναίκας στο LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο.

Ήταν 8 μηνών έγκυος η 23χρονη Κωνσταντίνα όταν της ανακοίνωσαν οι γιατροί πως πρέπει να προχωρήσουν σε πρόωρο τοκετό καθώς, η πνευμονία που της προκάλεσε ο κορονοϊός έθετε πλέον σε κίνδυνο όχι μόνο τη ζωή της ίδιας αλλά και του μωρού που κυοφορούσε.

«Είναι μια γυναίκα χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα υγείας. Ήταν σε τελειόμηνη φάση εγκυμοσύνης. Εντούτοις προσβλήθηκε από κορονοϊό και έκανε μια βαριά πνευμονία. Δυστυχώς μπήκε επειγόντως σε τοκετό προκειμένου να σωθεί και το έμβρυο αλλά και η ζωή της και παραμένει διασωληνωμένη σε ΜΕΘ σε αρκετά βαριά κατάσταση» εξήγησε η Καρολίνα Ακινοσόγλου, υπεύθυνη της κλινικής Covid-19 στο νοσοκομείο του Ρίου

Ο κορονοϊός «χτύπησε» την πόρτα του σπιτιού της οικογένεια στα τέλη Φεβρουαρίου όταν ο Φίλιππος Λιάκος ένιωσε τα πρώτα συμπτώματα.

«Εγώ πριν 22 ημέρες ένιωσα τα πρώτα συμπτώματα. Έκανα το τεστ, βγήκα θετικός, η γυναίκα μου αρνητική. Στην αρχή νοσούσα ελαφριά μετά άρχισα να χειροτερεύω. Στην τρίτη μέρα κόλλησε και η γυναίκα μου» τόνισε ο Φίλιππος Λιάκος.

«Ανέβηκε ο πυρετός πριν από 4-5 ημέρες στο 37,1 και ο γιατρός την ενημέρωσε να πάει κατευθείαν στο νοσοκομείο που εφημερεύει. Μεταφέρθηκε στο Ρίο και νοσηλεύεται από τότε» εξηγεί συγκλονισμένος.

Βαριά πνευμονία διέγνωσαν οι γιατροί και η μεταφορά της στη ΜΕΘ κρίθηκε αναγκαία. Προηγουμένως, υποβλήθηκε σε έκτακτη καισαρική καθώς, η υγεία και των δύο βρισκόταν σε κίνδυνο.

Λίγο μετά τις 4 το πρωί, ήρθε στον κόσμο ένα αγοράκι 2.200, το οποίο παραμένει στον θάλαμο αρνητικής πίεσης.

«Το παιδί διασωληνώθηκε στην αίθουσα τοκετών. Προφανώς αυτό είναι από την προωρότητα. Αυτό είναι μικρό πάει καλά. Πιθανόν να το αποσωληνώσουμε. Έχουμε στείλει PCR για να δούμε αν είναι θετικό. Το πιο πιθανό να είναι αρνητικό» είπε ο κ. Δημητρίου, διευθυντής παιδιατρικής Κλινικής Ρίου.

Κρίσιμες ώρες για την 23χονη

Κρίσιμο είναι το επόμενο 48ωρο για την 23χρονη μητέρα η οποία ακόμη δεν έχει διαφύγει τον κίνδυνο.

«Θέλω να ευχαριστήσω τους γιατρούς για όλη αυτή την προσπάθεια που έκαναν για τη νύφη μου. Πριν από 22 μέρες αρρώστησα εγώ και πριν από 5 μέρες η νύφη μου. Την μεταφέραμε στο Ρίο και η κατάστασή της επιδεινώθηκε και αναγκάστηκαν να της πάρουν το παιδί. Αυτή τη στιγμή αγωνιούμε. Δεν έχουμε δει ούτε τη νύφη μας, ούτε το μωρό. Περνάμε μια τραγωδία. Εδώ στην Δυτική Αχαΐα τα κρούσματα έχουν μεγαλώσει. Κάνω έκκληση σε όλους να κάνουν τα rapid test για να μπορέσουμε να φύγουμε από αυτή την πανδημία» τόνισε.

Γαβριήλ Δημητρίου: Το μωρό έχει διασωληνωθεί

Ο διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής στο Νοσοκομείο του Ρίου μίλησε για την κατάσταση υγείας της 23χρονης και του μωρού της.

«Το παιδί είναι καλά. Διασωληνώθηκε αλλά λόγω της προωρότητας. Το έχουμε αποδιασωληνώσει από το μεσημέρι. Είναι σε καλή κατάσταση. Η 23χρόνη είχε πνευμονία και είναι στη Μονάδα. Κάθετη μετάδοση από τη μητέρα στο παιδί που εγκυμονεί είναι πολύ σπάνια. Το πιο πιθανό είναι ότι το μωρό θα είναι αρνητικό στον κορονοϊό. Στην παιδιατρική κλινική είχαμε πάρα πολλά κρούσματα. Τώρα έχουμε δύο θετικά κρούσματα και δύο ύποπτα και ένα στο Παίδων που έχει περάσει τον ιό και παρουσίασε μια μικρή επιπλοκή» δήλωσε ο γιατρός.