Κορονοϊός: Συναγερμός και ένταση στη Λάρισα μετά τον εντοπισμό κρούσματος σε οικισμό
Κοινωνία

Κορονοϊός: Συναγερμός και ένταση στη Λάρισα μετά τον εντοπισμό κρούσματος σε οικισμό

Κορονοϊός: Συναγερμός και ένταση στη Λάρισα μετά τον εντοπισμό κρούσματος σε οικισμό

Αντιδρούν οι κάτοικοι Ρομά

Εξαιρετικά δύσκολη χαρακτηρίζεται η κατάσταση στον οικισμό των Ρομά Νέας Σμύρνης Λάρισας, μετά τον εντοπισμό των κρουσμάτων κορονοϊού, Covid-19.

Επί τόπου μετέβησαν με ελικόπτερο σούπερ πούμα της Πυροσβεστικής, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, μαζί με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα και τον υφυπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο, προκειμένου να συντονίσουν τις ενέργειες για την αποτροπή της μετάδοσης του ιού σε μεγάλο αριθμό του πληθυσμού.

Ο υφυπουργός Νίκος Χαρδαλιάς και ο Σωτήρης Τσιόδρας στη Λάρισα

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός από τον οικισμό των Ρομά όπου μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί από τους ελέγχους του ΕΟΔΥ 20 κρούσματα της επιδημίας, σε καραντίνα θα μπει και η δομή μεταναστών στο Κουτσόχερο της Λάρισας, καθώς από την ιχνηλάτηση προέκυψε ότι ο 32χρονος Ρομά που ήταν το πρώτο διαπιστωμένο κρούσμα είχε επαφές και με διαμένοντες στη συγκεκριμένη δομή.

Στην περιοχή όμως της Νέας Σμύρνης υπήρξε ένταση από τους Ρομά καθώς η περιοχή αποκλείστηκε με αυτοκίνητα να ενημερώνουν τους κατοίκους να μείνουν στα σπίτια τους.

Ακούστε το ρεπορτάζ του Live NewsQ

https://streamable.com/ffdn7a

Γιατί διαμαρτύρονται όμως οι κάτοικοι; Σύμφωνα με έναν κάτοικο το θέμα είναι ότι το κρούσμα βρέθηκε αλλού και αποκλείστηκε άλλη περιοχή.

Ο πρόεδρος της Θεσσσαλικής Ομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά από την πλευρά του δήλωσε ότι γίνονται προσπάθεια να κατευναστούν τα πνεύματα και να ενημερωθούν σωστά οι κάτοικοι για να μην υπάρξει πρόβλημα,

https://streamable.com/fpme0x

Με στοιχεία από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφίες: Ευρωκίνηση