Κορονοϊός: Θετικό ότι τα κρούσματα της «Όμικρον» δεν χρειάζονται ΜΕΘ
Κοινωνία

Κορονοϊός: Θετικό ότι τα κρούσματα της «Όμικρον» δεν χρειάζονται ΜΕΘ

Κορονοϊός: Θετικό ότι τα κρούσματα της «Όμικρον» δεν χρειάζονται ΜΕΘ

Tα μέχρι στιγμής δεδομένα δείχνουν πως όσοι νόσησαν με την Όμικρον δεν έχουν μπει σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας

Ανάστατοι παραμένουν οι ειδικοί και λόγω της νέας μετάλλαξης Όμικρον που κυκλώνει τον κόσμο.

«Τα κρούσματα που έχουν καταγραφεί μέχρι τώρα, και δεν είναι λίγα, δεν έχουν μπει σε μονάδα εντατικής θεραπείας, δεν έχουν χρειαστεί διασωλήνωση. Αυτό είναι παρήγορο και ένα πρώτο μήνυμα αισιοδοξίας», λέει, μιλώντας στο MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο, η Ελένη Γιαμαρέλλου, παθολόγος λοιμωξιολόγος.

«Το μήνυμα για όλους τους πολίτες είναι μην πούμε ότι έρχεται ο καινούργιος ιός ξεχάσαμε το Δέλτα. Όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει να τρέξουν να εμβολιαστούν», συμπληρώνει.

Όπως λέει η κ. Γιαμαρέλλου, και με αφορμή τους θανάτους που αυξάνονται, οι ασθενείς δε θα πρέπει να καθυστερούν να πάνε στο νοσοκομείο αν δουν ύποπτα συμπτώματα, καθώς η έγκαιρη άφιξή τους μπορεί να τους γλυτώσει τη ζωή.

«Όσοι είναι άνω των 60 ετών πρέπει να εμβολιαστούν άμεσα. Αν εμβολιαζόντουσαν όλοι, οι διασωληνώσεις θα μειώνονταν 5 φορές».

Τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας

Σημαντική για τον περιορισμό της διασποράς του ιού, είναι η τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας.

«Τα μη φαρμακευτικά μέτρα, όπως οι μάσκες σωστά φορεμένες και οι μάσκες παντού, και σε ανοιχτούς χώρους, ο αερισμός δωματίων και η αποφυγή συνωστισμού είναι σημαντικά», κατέληξε η κ. Γιαμαρέλλου.