Κορονοϊός: Τα νέα κρούσματα, οι αποφάσεις για τα σχολεία και τα οικονομικά μέτρα στήριξης
Κοινωνία

Κορονοϊός: Τα νέα κρούσματα, οι αποφάσεις για τα σχολεία και τα οικονομικά μέτρα στήριξης

Κορονοϊός: Τα νέα κρούσματα, οι αποφάσεις για τα σχολεία και τα οικονομικά μέτρα στήριξης

Εντοπίστηκαν άλλοι 21 με τον ιό

Εκτίμηση της κατάστασης στον τομέα της δημόσιας υγείας αλλά και των επιπτώσεων στην οικονομία έγινε κατά τη διευρυμένη σύσκεψη για την κρίση λόγω κορονοϊού, που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Τα Υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εργασίας θα συγκεκριμενοποιήσουν και θα ανακοινώσουν από κοινού τη Δευτέρα, μέτρα για τους τομείς της οικονομίας και τις περιοχές που πλήττονται από τη λήψη των κυβερνητικών περιοριστικών μέτρων για την αποφυγή εξάπλωσης του κορονοϊού.

https://streamable.com/b3cgl

Αύριο, Κυριακή, εξάλλου, θα γίνουν ανακοινώσεις για τις σχολικές μονάδες αφού εξεταστεί πότε και ποιες πρέπει να διακόψουν τη λειτουργία τους.

Από το Υπουργείο Υγείας ύστερα από συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής θα αποφασιστούν περαιτέρω περιοριστικά μέτρα σε χώρους δημοσίων συναθροίσεων.

https://streamable.com/q91hx

Στα 66 τα κρούσματα στη χώρα μας

Σε νεότερη ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας, τα κρούσματα στην Ελλάδα είναι 66 μετά και τον εντοπισμό 21 νέων κρουσμάτων. Από αυτά, 13 βρίσκονται στους νομούς Αχαΐας και Ηλείας, 7 στο νομό Αττικής και 1 στο νομό Ευβοίας.

Το σύνολο των προσβληθέντων από τον νέο κορονοϊό, ανέρχεται πλέον σε 66 και είναι όλοι ελληνικής καταγωγής. Από αυτούς, οι 51 προέρχονται από την επιδημική έξαρση των εκδρομέων σε Ισραήλ και Αίγυπτο (47 μέλη της ταξιδιωτικής ομάδας και 4 επαφές τους).

Ένας από τους ασθενείς νοσηλεύεται με σοβαρή πνευμονία στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΓΝ Πατρών. Όλοι οι υπόλοιποι είναι σε σταθερή κατάσταση και η επιτήρηση της υγείας τους συνεχίζεται, 22 εξ’ αυτών νοσηλεύονται σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Πάτρα και 43 παραμένουν σε απομόνωση στην οικία τους.

Η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών των νέων κρουσμάτων βρίσκεται σε εξέλιξη.

https://streamable.com/6b5fq