Κτηνωδία στην Άρτα: Ξυλοκόπησαν άγρια σκύλο  και τον εξαφάνισαν – Οι αποκλειστικές πληροφορίες του Znews για την εξέλιξη της υπόθεσης
Κοινωνία

Κτηνωδία στην Άρτα: Ξυλοκόπησαν άγρια σκύλο και τον εξαφάνισαν – Οι αποκλειστικές πληροφορίες του Znews για την εξέλιξη της υπόθεσης

Κτηνωδία στην Άρτα: Ξυλοκόπησαν άγρια σκύλο  και τον εξαφάνισαν – Οι αποκλειστικές πληροφορίες του Znews για την εξέλιξη της υπόθεσης

Η αστυνομία γνώριζε και και δεν έκανε τίποτα - Διαπιστώθηκε πως ο χώρος που ξυλοκοπήθηκε το ζώο ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο και είχε καταπατηθεί από τον δράστη

Μία απίστευτη κτηνωδία έρχεται στο προσκήνιο από την Άρτα με σκύλο, ο οποίος ξυλοκοπήθηκε άγρια, και αυτή τη στιγμή τα ίχνη του αγνοούνται.

Σε ανάρτηση της δημοσιογράφου Σταματίνας Σταματάκου, αναφέρεται πως το ζώο είχε υιοθετηθεί από ιδιώτη εδώ και 8 χρόνια, από τα οποία τουλάχιστον τα πέντε ζούσε σε αυτό κλουβί.

Τα Χριστούγεννα φέρεται πως το άτυχο ζώο ξυλοκοπήθηκε άγρια με αποτέλεσμα να φέρει βαριά τραύματα στο κεφάλι και όπως αποδεικνύεται από τα ντοκουμέντα που δημοσιεύθηκαν να έχει αιματώματα στα μάτια.

Ακολούθησαν δύο καταγγελίες, μία ανήμερα των Χριστουγέννων, και μία την επόμενη στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής και σύμφωνα με τα όσα έρχονται στο φως δεν υπήρξε ουδεμία κινητοποίηση σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία κατά της κακοποίησης των ζώων.

Μετά από επίμονες προσπάθειες της δικηγόρου του Zero Stray Academy – που εκπαιδεύει τους δήμους για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων – Μάρσας Δημοπούλου, εκδόθηκε εισαγγελική παραγγελία, ωστόσο, λόγω της ολιγωρίας των αστυνομικών ο ιδιοκτήτης φέρεται πως εξαφάνισε το ανυπεράσπιστο ζώο.

Διαπιστώθηκε επίσης πως ο χώρος που διαπράχθηκε ο βάναυσος ξυλοδαρμός ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο και είχε καταπατηθεί από τον δράστη.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο ότι η υπάλληλος του δήμου το μεσημέρι ανέφερε ότι υπάρχει εισαγγελική παραγγελία το απόγευμα παρ΄όλα αυτά ο διοκητής του αστυνομικού τμήματος Αρταίων το διέψευσε.

Σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες του Znews, o υφυπουργός Aγροτικής Ανάπτυξης και βουλευτής Αρταίων, Γιώργος Στύλιος, έλαβε γνώση του ζητήματος αργά το βράδυ της Τρίτης (28/12) και έδειξε αμέσως ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το ζήτημα.

Ολόκληρη η ανάρτηση της Σταματίνας Σταματάκου εδώ:

«Τουλάχιστον 5 χρόνια σε κλουβί, σύμφωνα με πληροφορίες υιοθετημένο από τον Δήμο Αρταίων εδώ και 8 έτη. Τα Χριστούγεννα το έσπασαν στο ξύλο, κυριολεκτικά. Φαίνεται απλώς κοιτάζοντας τα μάτια του. Ανήμερα των Χριστουγέννων και την επόμενη ημέρα έγιναν 2 καταγγελίες στην Αστυνομία η οποία ΔΕΝ έκανε τίποτα, δεν προχώρησε σε αυτόφωρη διαδικασία, δεν έκοψε πρόστιμα ούτε για παθητική ούτε για ενεργητική κακοποίηση, εν αντιθέσει έδωσε τον χρόνο στον ιδιοκτήτη να καλύψει τον χώρο με πριονίδι για μην φαίνονται οι ακαθαρσίες. Και σήμερα κάποιος ενημέρωσε τον ιδιοκτήτη για την εισαγγελική παραγγελία και ΕΞΑΦΑΝΙΣΕ το ζώο.
Ο βασανισμός ζώου είναι κακούργημα το τελευταίο έτος ενώ η παθητική κακοποίηση είναι ποινικό αδίκημα την τελευταία δεκαετία. Σύμφωνα με τον νέο νόμο, που βρίσκεται σε ισχύ από τον Σεπτέμβριο, οι αρμόδιες αρχές -μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνεται φυσικά η Αστυνομία αλλά και ο Δήμος- μπορούν να αφαιρέσουν το ζώο χωρίς εισαγγελική παραγγελία σε καταστάσεις όπως αυτή (άρθρο 3 παράγραφος 6 και άρθρο 33 παράγραφος 1 του 4830/2021). Σημειωτέον ότι άμεση αφαίρεση ζώου χωρίς εισαγγελική παραγγελία έχει ήδη εφαρμοστεί από τον Οκτώβριο.
Ωστόσο, αφού αρνούνταν όλοι να κάνουν τη δουλειά τους εφαρμόζοντας απλώς όσα ορίζει ο νόμος -κι ας τους ενημέρωσα χθες εγώ αναλυτικά για το νόμο και τους είπα να αναλάβω η ίδια το σκυλί- μετά από επίμονες προσπάθειες της δικηγόρου μας στο Zero Stray Academy Μάρσα Δημοπούλου καταφέραμε να βγει εισαγγελική παραγγελία ενώ η παγερή αδιαφορία της αστυνομίας σε σχετική μας επικοινωνία ήταν κάτι περισσότερο από προκλητική. Εντέλει όμως δεν τα καταφέραμε γιατί κάποιος ενημέρωσε τον ιδιοκτήτη και ΕΞΑΦΑΝΙΣΕ το ζώο. Ένα ζώο που έσπασε στο ξύλο με ματωμένα μάτια.
Ασυδοσία, ατιμωρησία και παράβαση καθήκοντος -λες κι είναι- ψιλά γράμματα. Η Αστυνομία και οι Δήμοι πρέπει να καταλάβουν ότι δε μας κάνουν κάποιου είδους χάρη, είτε σε εμάς είτε στα ζώα, αλλά ότι είναι υποχρεωμένοι να κάνουν τη δουλειά τους γιατί είναι ΔΟΥΛΕΙΑ τους, αρμοδιότητά τους, υποχρέωσή τους και δεν άπτεται στην διακριτική τους ευχέρεια. Δε γίνεται να σκοτώνουν ζώα στο ξύλο και κάποιοι να σφυρίζουν αδιάφορα στην εκπνοή του 2021».