Κύπρος: Ολική ανατροπή στην υπόθεση ομαδικού βιασμού Αγγλίδας – Κρίθηκε ένοχη!
Κοινωνία

Κύπρος: Ολική ανατροπή στην υπόθεση ομαδικού βιασμού Αγγλίδας – Κρίθηκε ένοχη!

Κύπρος: Ολική ανατροπή στην υπόθεση ομαδικού βιασμού Αγγλίδας – Κρίθηκε ένοχη!

Το Δικαστήριο Αμμοχώστου εξέδωσε απόφαση

Ένοχη κρίθηκε τελικά από το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου η Βρετανίδα, για το αδίκημα της δημόσιας βλάβης, ύστερα από ψευδή καταγγελία της ότι βιάστηκε από 12 Ισραηλινούς στην Αγία Νάπα.

Η συνήγορος υπεράσπισης ζήτησε να μετριαστεί η ποινή και ο δικαστής όρισε την 7η Ιανουαρίου ως την ημερομηνία για την επιβολή ποινής.

Η νεαρή υποστηρίζει ότι άλλαξε την κατάθεσή της κάτω από την πίεση της αστυνομίας στη διάρκεια επίπονης ανάκρισης και χωρίς την παρουσία δικηγόρου, αλλά οι εισαγγελείς και το δικαστήριο απέρριψαν τον ισχυρισμό της.

Η δικηγόρος της 19χρονης, Νικολέτα Χαραλαμπίδου, εξέφρασε την απογοήτευσή της αλλά και την αποφασιστικότητα της νεαρής να ασκήσει έφεση και να προχωρήσει την υπόθεση μέχρι και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

“Αναμέναμε αυτή την απόφαση, δεν περιμέναμε αθώωση, βλέποντας την πορεία της δίκης, εντούτοις η πελάτιδά μας δεν θα παραιτηθεί, θα ασκηθεί έφεση στο Ανώτατο Δικαστήριο, ελπίζουμε ότι θα αποδοθεί δικαιοσύνη στην Κύπρο αλλά είναι πρόθυμη και θέλει να προχωρήσει την υπόθεση μέχρι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για παραβίαση των δικαιωμάτων της”.

Το χρονικό της υπόθεσης

Η Βρετανίδα είχε καταγγείλει στην Αστυνομία στις 17 Ιουλίου ότι είχε υποστεί βιασμό από 12 Ισραηλινούς, με αποτέλεσμα επτά εξ αυτών να συλληφθούν.

Ωστόσο στη συνέχεια οι νεαροί αφέθηκαν ελεύθεροι και επέστρεψαν στη χώρα τους, όταν η κοπέλα έδωσε κατάθεση στις 27 Ιουλίου, στην οποία παραδέχθηκε ότι δεν υπέστη βιασμό.

Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι επειδή την ώρα που είχε σεξουαλική συνεύρεση με έναν από τους Ισραηλινούς, εισήλθαν στο δωμάτιο του ξενοδοχείου και άλλα άτομα, που βιντεοσκοπούσαν με τα κινητά τους τηλέφωνα την πράξη, αισθάνθηκε ντροπή και εξευτελισμό και γι’ αυτό προέβη σε καταγγελία στην Αστυνομία.

Η 19χρονη συνελήφθη στις 28 Ιουλίου και εναντίον της απαγγέλθηκε κατηγορία για δημόσια βλάβη.

Μετά την εξέλιξη αυτή άρχισε ακροαματική διαδικασία στην οποία κατέθεσε η ίδια η 19χρονη, ενώ κλήθηκαν ως μάρτυρες υπεράσπισης, μία φίλη της που βρισκόταν μαζί της στην Κύπρο, δύο εμπειρογνώμονες από την Βρετανία, ένας γλωσσολόγος και η ψυχίατρος που την παρακολουθούσε ενώ η κοπέλα βρισκόταν στην Κύπρο και ο Ιατροδικαστής Μάριος Ματσάκης.

Πηγή: ΑΠΕ, Alpha Κύπρου