Κυριάκος Μητσοτάκης: Τέλος ο φόρος στις γονικές παροχές – Bonus 1.200€ στο «πρώτο ένσημο» – Απαλλαγή από την εισφορά αλληλεγγύης
Κοινωνία

Κυριάκος Μητσοτάκης: Τέλος ο φόρος στις γονικές παροχές – Bonus 1.200€ στο «πρώτο ένσημο» – Απαλλαγή από την εισφορά αλληλεγγύης

Κυριάκος Μητσοτάκης: Τέλος ο φόρος στις γονικές παροχές – Bonus 1.200€ στο «πρώτο ένσημο» – Απαλλαγή από την εισφορά αλληλεγγύης

Όλες οι παροχές και οι φοροελαφρύνσεις που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός από το βήμα της 85ης ΔΕΘ

Με βασικό πυλώνα την οικονομική επανεκκίνηση κατέφθασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης θέτοντας στο επίκεντρο τη στήριξη της μεσαίας τάξης και των νέων στην ατζέντα του.

Από το βήμα του Βελλιδείου ο πρωθυπουργός ανήγγειλε οικονομικά μέτρα και παροχές που στοχεύουν στην αναπτυξιακές μεταρρυθμίσεις με βασικό σύνθημα ότι «Η Ελλάδα αλλάζει».

Αρχικά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε στόχο ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία από το 3,6% στο 5,9%.

Περνώντας στο σχέδιο δράσης για τους νέους ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι πρώτη πρωτοβουλία από μέρους της κυβέρνησης είναι το πρώτο ένσημο.

-Νέοι έως 29 ετών χωρίς προϋπηρεσία θα ενισχύονται για 6 μήνες από την πολιτεία με 1.200 ευρώ στην πρώτη πρόσληψη. Τα 600€ θα πηγαίνουν στους εργοδότες και τα υπόλοιπα 600€ θα κατευθύνονται στους νέους πέραν του μισθού τους για να τα ξοδέψουν όπως θέλουν.

-Από το 2022 οι επιδοτούμενες νέες θέσεις εργασίας αυξάνονται στις 150.000 από τις 100.000. το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα επεκτείνεται και στους σπουδαστές των ΙΕΚ» ανέφερε χαρακτηριστικό.

-Παράλληλα, από 1/1 2022 μηδενίζεται για τους κάτω των 29 το ειδικό τέλος κινητής τηλεφωνίας και data, όσο για τους εφήβους 15 έως 17 ετών αυτοί που θα έχουν εμβολιαστεί θα τους προσφέρονται 50 δωρεάν gb data στο κινητό τους.

-Επίσης, καθιερώνεται από το 2022 η μόνιμη ψηφιακή κάρτα για τους νέους.

Συνεχίζοντας ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για δέσμες μέτρων που απευθύνονται στο υπόλοιπο κοινωνικό σύνολο και που περιλαμβάνουν φοροελαφρύνσεις, μέτρα ανάχωμα στο κύμα ακρίβειας και φορολογικά κίνητρα.

-Από 1/1 καταργείται ο φόρος στις γονικές παροχές και δωρεές έως 800.000 ευρώ.

-Η απαλλαγή από την εισφορά αλληλεγγύης θα ισχύσει και για το 2022 για τον ιδιωτικό τομέα, το ίδιο και η μείωση κατά 3% των ασφαλιστικών εισφορών.

-Στις επιχειρήσεις ο φόρος πέφτει στο 22% και μάλιστα σε μόνιμη βάση.

– Μειώνεται το ειδικό τέλος κινητής τηλεφωνίας για όλους, ιδιώτες και επιχειρήσεις, από τις αρχές του 2022

-Yπερεκπτώσεις για πράσινο κεφάλαιο.

-Μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που συγχωνεύονται στο εξής θα φορολογούνται με μόνο 15,5%, το μέτρο θα ισχύσει για τρία χρόνια.

Αμέσως μετά, δήλωσε πως ο μειωμένος ΦΠΑ του 13% θα αφορά και τα γυμναστήρια και τις σχολές χορού.

https://streamable.com/qw6wu9