Λάρισα: Γιατροί του Πανεπιστημιακού Νοκοκομείου εκτέθηκαν σε σύφιλη
Κοινωνία

Λάρισα: Γιατροί του Πανεπιστημιακού Νοκοκομείου εκτέθηκαν σε σύφιλη

Λάρισα: Γιατροί του Πανεπιστημιακού Νοκοκομείου εκτέθηκαν σε σύφιλη

Τι λένε οι πληροφορίες για το περιστατικό;

Πανικός έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε γιατρούς και νοσηλευτές της Μαιευτικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, έπειτα από κρούσμα σύφιλης που αντιμετώπισαν.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδει το larissanet.gr, το προσωπικό εκτέθηκε στον ιό, όταν μητέρα με σύφιλη προσήλθε στο νοσοκομείο για να γεννήσει, με αποτέλεσμα πολλοί εργαζόμενοι να έρθουν αντιμέτωποι με τον κίνδυνο πιθανής μόλυνσης.

Στο δημοσίευμα της ενημερωτικής ιστοσελίδας αφαφέρεται, ότι κατά την άφιξη του περιστατικού, δεν πάρθηκαν τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να διαπιστωθεί, εάν η εγκυμονούσα ήταν φορέας μεταδιδόμενων νοσημάτων και το προσωπικό προχώρησε εν αγνοία του στην φροντίδα της γυναίκας χωρίς να λάβουν υπόψη τα σχετικά πρωτόκολλα.

Όπως είναι φυσικό, αμέσως οι εμπλεκόμενοι φοβήθηκαν για ενδεχόμενη μόλυνσή τους και έσπευσαν να κάνουν τις απαραίτητες εξετάσεις, χωρίς όμως να το καταφέρνουν!

Προς έκπληξή τους το νοσοκομείο δεν είναι σε θέση να πραγματοποιήσει τις αναγκαίες εξετάσεις για να εξακριβωθεί εάν έχουν μολυνθεί ή όχι, εξαιτίας έλλειψης του νοσοκομείου σε “αντιδραστήρια”, χημικές ενώσεις, οι οποίες χρησιμοποιούνται σε τέτοιου είδους εξετάσεις.

Το προσωπικό του νοσοκομείου, γιατροί και νοσηλευτές έχουν αποστασιοποιηθεί, καθώς δεν έχουν προβεί σε καμία δημοσιοποίηση του περιστατικού.