Λάρισα: Οι Ρομά της Νέας Σμύρνης μένουν σπίτι τηρώντας την καραντίνα
Κοινωνία

Λάρισα: Οι Ρομά της Νέας Σμύρνης μένουν σπίτι τηρώντας την καραντίνα

Λάρισα: Οι Ρομά της Νέας Σμύρνης μένουν σπίτι τηρώντας την καραντίνα

Ομαλή η κατάσταση στην περιοχή

Ύστερα από τις εντάσεις που δημιουργήθηκαν τις προηγούμενες μέρες στον καταυλισμό των Ρομά σε συνοικία της Νέας Σμύρνης στην Λάρισα, η οποία μπήκε σε καθολική καραντίνα εξαιτίας κρουσμάτων κορονοϊού, τα πράγματα είναι πλέον ήρεμα.

Περιορισμένη είναι η κίνηση και ειδικά στο τμήμα που βρίσκεται σε καραντίνα, ενώ ισχυρές παραμένουν οι αστυνομικές δυνάμεις.

Στο μεταξύ, από το Σάββατο και μέχρι και την λήξη της καραντίνας βρίσκονται σε λειτουργία τα κέντρα τροφοδοσίας για την διανομή των ειδών πρώτης ανάγκης σε τρόφιμα, με ευθύνη του Δήμου Λαρισαίων.

Σε λειτουργία Κέντρο Πληροφόρησης των πολιτών

Παράλληλα, έχει τεθεί σε λειτουργία ένα Κέντρο Πληροφόρησης των πολιτών εντός της καραντίνας αλλά και ένα τηλεφωνικό κέντρο, ώστε οι πολίτες να μπορούν να επικοινωνούν για κάθε πληροφορία σχετική με τους κανόνες λειτουργίας της καραντίνας.

Μάλιστα, τις επόμενες ημέρες να εκδοθούν και ενημερωτικά φυλλάδια για τα μέτρα που έχουν παρθεί και θα παρέχονται και πληροφορίες για την καθημερινότητα των ανθρώπων.

Την ίδια στιγμή, συνεχίζονται οι συσκέψεις στους αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Λαρισαίων ώστε να υπάρξει επανασχεδιασμός των αρμοδιοτήτων, ενώ αναμένεται να εμπλακούν στον υποστηριχτικό σχεδιασμό και εθελοντικές οργανώσεις και άλλοι φορείς.

Τέλος, σημαντικό ρόλο αναλαμβάνουν και οι διαμεσολαβητές, όπου θα ενημερώνουν τον πληθυσμό της συνοικίας για ό,τι συμβαίνει με την πανδημία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή φωτογραφιών: Eurokinissi