Λευτέρης Πετρούνιας: Εγχειρίστηκε με επιτυχία στη Γαλλία
Κοινωνία

Λευτέρης Πετρούνιας: Εγχειρίστηκε με επιτυχία στη Γαλλία

Λευτέρης Πετρούνιας: Εγχειρίστηκε με επιτυχία στη Γαλλία

Απόλυτα επιτυχημένη ήταν η χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε ο Λευτέρης Πετρούνιας, στο Annecy της Γαλλίας, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Ο  παγκόσμιος πρωταθλητής και ολυμπιονίκης της ενόργανης γυμναστικής αντιμετωπίζει εδώ και πολλούς μήνες τενοντοπάθεια στον ώμο του. Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας (5/11) στη Γενική Κλινική του Annecy από τον εξειδικευμένο χειρουργό Laurent Lafosse. Πρόκειται για έναν από τους κορυφαίους στον κόσμο στη χειρουργική ώμου. Παρών στην επέμβαση και ο γιατρός  της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας, Οδυσσέα Παξινού, ο οποίος συνόδευσε τον Έλληνα πρωταθλητή στη Γαλλία.

Ο 27χρονος αθλητής θα νοσηλευτεί για μία ημέρα παίρνοντας εξιτήριο την Τρίτη 6 Νοεμβρίου. Θα παραμείνει στο Annecy για ακόμη μερικές ημέρες, προκειμένου οι γιατροί να παρακολουθήσουν τη μετεγχειρητική του πορεία, πριν επιστρέψει στην Ελλάδα στα τέλη της εβδομάδας.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα αποκατάστασης του Λευτέρη Πετρούνια, η επάνοδός του στις προπονήσεις και σε πλήρεις αγωνιστικούς ρυθμούς αναμένεται να γίνει σε τρεις μήνες. Μάλιστα, σε πέντε μήνες θα είναι έτοιμος να επιστρέψει στους αγώνες.

Το βέβαιο, πάντως, είναι ότι θα έχει επαρκή χρόνο ώστε να βρεθεί στους αγώνες για την Ολυμπιακή πρόκριση, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Στουτγάρδης (4-13 Οκτωβρίου 2019). Από εκεί θα εισιτήριο για το Τόκιο θα πάρουν αυτόματα οι τρεις νικητές των μεταλλίων σε κάθε όργανο.