Λευτέρης Πετρούνιας: Παγκόσμιος πρωταθλητής για τρίτη φορά
Κοινωνία

Λευτέρης Πετρούνιας: Παγκόσμιος πρωταθλητής για τρίτη φορά

Λευτέρης Πετρούνιας: Παγκόσμιος πρωταθλητής για τρίτη φορά

“Lord of the Rings” προσφωνεί η διοργάνωση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Γυμναστικής της Doha του Κατάρ, το Λευτέρη Πετρούνια, αναγγέλοντας τη νίκη του στους κρίκους και την κατάκτηση του τρίτου του χρυσού σε ανάλογη διοργάνωση.

Ο Έλληνας Ολυμπιονίκης, νικητής το 2015 στην Γλασκώβη και το 2017 στο Μόντρεαλ, πρώτευσε με 15,366 βαθμούς, παρά το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει στον αριστερό ώμο και το οποίο θα τον οδηγήσει τις επόμενες ημέρες στο χειρουργείο. Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο Βραζιλιάνος Ολυμπιονίκης του Λονδίνου Αρτούρ Ναμπαρέτε Ζανέτι με 15,100 βαθμούς και το χάλκινο ο Ιταλός Μάρκο Λοντάντιο με 14,900.

Ταυτόχρονα, ο Λευτέρης Πετρούνιας ξεπέρασε τον Βλάση Μάρα που έχει δύο χρυσά κι ένα χάλκινο, αλλά έγινε κι ένας από τους τρεις γυμναστές σε όλη την ιστορία της ενόργανης, που έχει κατακτήσει τρία χρυσά μετάλλια σε ένα αγώνισμα σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Τέλος, διεύρυνε το εκπληκτικό αήττητο σερί του, αφού επί 2,5 χρόνια νικάει σε όλους τους αγώνες που έχει εμφανιστεί. Αυτό ήταν το 9ο συνεχόμενο χρυσό μετάλλιο σε 9 τελικούς μεγάλων διοργανώσεων που έχει εμφανιστεί από το 2015 και μετά.