Λέσβος: Θεριεύει η φωτιά στα Βατερά – Μάχη με τον χρόνο και τις φλόγες
Κοινωνία

Λέσβος: Θεριεύει η φωτιά στα Βατερά – Μάχη με τον χρόνο και τις φλόγες

Λέσβος: Θεριεύει η φωτιά στα Βατερά – Μάχη με τον χρόνο και τις φλόγες

Εκκενώθηκαν οικισμοί

Συνεχίζεται η μάχη των πυροσβεστών για να ελέγξουν τη φωτιά που μαίνεται από το πρωί στη νότια Λέσβο.

Ξεκίνησε από το βουνό, ωστόσο οι ισχυροί άνεμοι την κατέβασαν μέσα στον οικισμό του Βατερού. Εκεί, κάηκαν σπίτια και αυτοκίνητα, ενώ υπέστησαν ζημιές και τουριστικές επιχειρήσεις.

Οι πρώτες φλόγες ξεπήδησαν λίγο μετά τις 10.00 το πρωί στον ορεινό όγκο πάνω από τα Βατερά. Μέσα σε λίγα λεπτά οι ισχυροί άνεμοι έσπρωξαν με τρομακτική ταχύτητα τις πύρινες γλώσσες από το βουνό προς τον παραθαλάσσιο οικισμό της περιοχής.

Η πυρκαγιά έφτασε πολύ γρήγορα στα πρώτα σπίτια, εισέβαλλε στις αυλές, έκαψε αυτοκίνητα, κα πέρασε ακόμη και από παραλιακό δρόμο, καίγοντας ξαπλώστρες με τις ομπρέλες από ένα beach bar.

Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστών, οι φλόγες έφτασαν μέχρι τη θάλασσα με παραθεριστές και κάτοικοι της περιοχής εγκλωβίζονται.

Είναι τόσο μεγάλη η ένταση της πυρκαγιάς που οι πυκνοί καπνοί έχουν φτάσει από τη Λέσβο μέχρι και τις Κυκλάδες.

Στην περιοχή βρέθηκε ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Λέσβου, Χαράλαμπος Αθανασίου, ο οποίος τόνισε πως οι Αρχές έχουν πληροφορίες ότι η φωτιά είναι αποτέλεσμα εμπρησμού.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές τουλάχιστον δέκα σπίτια και επιχειρήσεις, ενώ ειδικό κλιμάκιο της πυροσβεστικής που έχει ήδη μεταβεί στη Λέσβο, θα ερευνήσει τα αίτια της πυρκαγιάς.