Λίνα Μενδώνη: «Επικίνδυνος άνθρωπος ο σκηνοθέτης αλλά αυτό προέκυψε τώρα»
Κοινωνία

Λίνα Μενδώνη: «Επικίνδυνος άνθρωπος ο σκηνοθέτης αλλά αυτό προέκυψε τώρα»

Λίνα Μενδώνη: «Επικίνδυνος άνθρωπος ο σκηνοθέτης αλλά αυτό προέκυψε τώρα»

Όλα όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου η υπουργός Πολιτισμού

Συνέντευξη Τύπου έδωσε σήμερα η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη στη σκιά των αντιδράσεων που έχουν προκληθεί για τη στάση που είχε κρατήσει ως τώρα η Πολιτεία ενόψει των καταγγελιών στον καλλιτεχνικό χώρο, αλλά και όσων έχουν ακουστεί για το Εθνικό Θέατρο και τις κατηγορίες που βαραίνουν γνωστό θεατράνθρωπο.

Όπως αποκάλυψε στο ρεπορτάζ της η εκπομπή TLive η συνέντευξη Τύπου είναι σε εξέλιξη και σε όσα είπε ξεχωρίζουν ότι: «Ο άνθρωπος που κατήγγειλαν τρεις ηθοποιοί είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος αλλά αυτό προέκυψε τώρα».

Μετά την καταγγελία του 40χρονου Βασίλη δόθηκε το έναυσμα για να γίνει η παρέμβαση: «Αυτή η μαρτυρία μας συγκλόνισε. Δεν είναι εύκολο όταν ακούει κάποιος για τη σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων. Όσοι είμαστε γονείς έχουμε βρεθεί αρκετές φορές αντιμέτωποι με αυτόν τον φόβο. Όσα ελέγχθησαν από αυτό το παιδί μας συγκλονίζουν και αγγίζουν την οικογένειά μας. Θέλουμε να τιμωρηθούν άμεσα οι θύτες από τη Δικαιοσύνη».

Είπε ακόμα ότι είναι fake news όσα λέγονται ότι η ίδια και ο πρωθυπουργός είναι προσωπικοί φίλοι του Δημήτρη Λιγνάδη. Η υπουργός Πολιτισμού ξεκαθάρισε ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης δεν είναι προσωπικός της φίλος και ότι δεν γνώριζε για τις φήμες που υπήρχαν σχετικά με την προσωπική του ζωή. «Ο Λιγνάδης μας εξαπάτησε και με εξαπάτησε με υποκριτική τέχνη» είπε η κ. Μενδώνη και όπως σημείωσε ο πρωθυπουργός «δεν ήταν προσωπικός φίλος του Δημήτρη Λιγνάδη, τον γνώριζε όπως όλοι από το σανίδι. Όπως και εγώ.».

Και συνέχισε: « Ο Δημήτρης Λιγνάδης δεν προέκυψε ξαφνικά στο Εθνικό Θέατρο το 2019. Ο κ. Λγινάδης έχει μια σχέση αδιάλειπτη με το Εθνικό Θέατρο. Η πρωταγωνίστρια του στους Πέρσες ήταν η πρώην υπουργός Πολιτισμός του ΣΥΡΙΖΑ Λυδία Κονιόρδου. Αν τότε γνώριζαν το ποιόν αυτού του ανθρώπου οι ευθύνες και η συγκάλυψη βρίσκονται αλλού».

Ακόμη, η κα Μενδώνη έθεσε στη διάθεση της δικαιοσύνης όλες τις υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού και των εποπτευόμενων φορέων του και αυτομάτως και τον εαυτό της, όταν και όπου αυτό κριθεί αναγκαίο.

https://streamable.com/4hhk5f