Ληστεία των θυρίδων: Η κατάθεση της Τέτας Καμπουρέλη αλλά και της 45χρονης φίλης του συζύγου της
Κοινωνία

Ληστεία των θυρίδων: Η κατάθεση της Τέτας Καμπουρέλη αλλά και της 45χρονης φίλης του συζύγου της

Ληστεία των θυρίδων: Η κατάθεση της Τέτας Καμπουρέλη αλλά και της 45χρονης φίλης του συζύγου της

Οι Αρχές αναζητούν και εξετάζουν και άλλα εμπλεκόμενα πρόσωπα

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει στην υπόθεση του ριφιφί των θυρίδων στο Ψυχικό, η κατάθεση της Τέτας Καμπουρέλη, συζύγου του προφυλακισμένου Βασίλη Γκουρούση που παρουσιάζει το «Πρώτο Θέμα».

Και αυτό γιατί, η 53χρονη αισθητικός  κλήθηκε να δώσει απαντήσεις σχετικά με τα τέσσερα πρόσωπα που ερευνήθηκαν για συμμετοχή στην πολύκροτη υπόθεση. Δηλαδή της σκηνογράφου και φίλης του συζύγου της, του Μπαγκλαντεσιανού προέδρου των επιχειρήσεων της οικογένειας που έχει εξαφανιστεί και αναζητείται, του γνωστού κοσμηματοπώλη και του λογιστή του Γκουρούση. Μάλιστα, αποκάλυψε ότι η μία εκ των τεσσάρων γυναικών θυμάτων ήταν για χρόνια πελάτισσά της ενώ τις υπόλοιπες ισχυρίζεται ότι δεν τις γνώριζε.

Ιδιαίτερη σημασία δόθηκε όμως και στην κατάθεση της 45χρονης σκηνογράφου που σύμφωνα με τα έγγραφα της κατάθεσής της –που εξασφάλισε το «Πρώτο Θέμα»– «καίει» τον κατηγορούμενο.

Η κατάθεση της σκηνογράφου

Η 45χρονη σκηνογράφος με καταγωγή από τον Πειραιά, έδωσε με λεπτομέρειες τον χαρακτήρα του Γκουρούση, τις δραστηριότητες του και τα οικονομικά του καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι ποτέ δεν μπορούσε να καταλάβει πότε έλεγε αλήθεια και πότε ψέματα. Η γυναίκα είπε ότι γνωρίστηκαν τον Οκτώβριο του 2019 όταν ο Γκουρούσης με την ιδιότητα του θεατρικού παραγωγού την προσέγγισε για να αναλάβει την καλλιτεχνική επιμέλεια μιας παράστασης που θα ανέβαζε τον Νοέμβριο όμως με τον καιρό η σχέση τους έγινε πιο στενή με τον ίδιο να της ζητά να μείνουν μαζί.

Μάλιστα, αν και αρχικά της είπε ότι διαθέτει μεγάλη ακίνητη περιουσία και σχεδίαζε να αγοράσει σπίτι 1.000.000 ευρώ για να μετακομίσουν, στη συνέχεια, επικαλούμενος την πανδημία έριξε την τιμή στις 700.000 ευρώ για να φθάσει τελικά να πιέζει τη γυναίκα να βγάλουν δάνειο στο όνομα της με εγγυητή τον ίδιο.

Η κατάθεση Καμπουρέλη

Από την πλευρά της η σύζυγος του κατηγορούμενου Τέτα Καμπουρέλη, σε καταθέσεις που έχει δώσει στις αρχές υποστήριξε αρχικά πως το κομμωτήριο ανήκει στον σύζυγό της. Ωστόσο, σε άλλη κατάθεσή της άλλαξε τα λεγόμενά της, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά τα εξής: «Στο κομμωτήριο που έχω το αφεντικό είναι ο S.G. Ο σύζυγος μου δεν έχει καμία σχέση και ο γιος μου δεν είναι αφεντικό αλλά εργάζεται στο κομμωτήριο. Στην αρχική μου κατάθεση όσα ανέφερα σχετικά με το κομμωτήριο ήταν λάθος διότι δε γνωρίζω καθόλου τα φορολογικά της εταιρείας. Τηλεφώνησα στο γιο μου και με ενημέρωσε σχετικά με την ιδιοκτησία του καταστήματος».

Η ίδια μιλώντας για τον χαρακτήρα του συζύγου της, τον χαρακτήρισε «νευρικό». Έκανε, ωστόσο, λόγο για «άνθρωπο της οικογένειας» ο οποίος «λατρεύει τα παιδιά και τα εγγόνια μας και δεν μπορώ να διανοηθώ ότι θα έκανα ποτέ κάτι που θα έθετε σε κίνδυνο την οικογένειά του».

Επιπλέον, όπως φέρεται να ανέφερε στην κατάθεσή της η κυρία Καμπουρέλη ο σύζυγος της «μετέφερε συχνά τον υπολογιστή μαζί γιατί λόγω κορονοϊού, οι παραστάσεις του ανεβαίνουν online streaming και πρέπει να ελέγχει την διαδικασία, ενώ ήλεγχε και τα e-mail».

Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες η ίδια γνώριζε για την ύπαρξη θυρίδας του συζύγου και του γιου της στο συγκεκριμένο υποκατάστημα τράπεζας, αλλά και για την ύπαρξη μιας ακόμα στην οποία φυλάσσονταν τα κοσμήματα της.

Για το αν είχε πελάτισσα ή όχι μία από τις γυναίκες που είχαν θυρίδα στην τράπεζα και έπεσε θύμα διάρρηξη, η κ. Καμπουρέλη κατέθεσε, σύμφωνα με την εφημερίδα, τα εξής:

«Η κυρία Σ.Γ (σ.σ αναφέρεται σε ένα από τα θύματα) ήταν πελάτισσα μου μέχρι πριν από 3-4 χρόνια. Με τη συγκεκριμένη κυρία δεν είχα καμία επαφή η γνωριμία όταν αυτή ερχόταν στο κομμωτήριο. Γενικά ο σύζυγος μου δεν κάνει δημόσιες σχέσεις με πελάτες του κομμωτηρίου. Τα ονόματα που μου αναγνώσατε (σ.σ αναφέρεται στα άλλα τρία θύματα των θυρίδων, δεν μου είναι γνωστά και δεν ξέρω αν υπήρξαν πελάτισσες του κομμωτηρίου. Σε κάθε περίπτωση δεν θυμάμαι τα ονόματα των πελατών του κομμωτηρίου».