Live News: Αποκλειστικά το πόρισμα Καρακούκη – Καλόγρηα για τους θανάτους Μαλένας και Ίριδας – Τι απαντά ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου;
Κοινωνία

Live News: Αποκλειστικά το πόρισμα Καρακούκη – Καλόγρηα για τους θανάτους Μαλένας και Ίριδας – Τι απαντά ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου;

Live News: Αποκλειστικά το πόρισμα Καρακούκη – Καλόγρηα για τους θανάτους Μαλένας και Ίριδας – Τι απαντά ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου;

«Το πανάκι είναι ένα στοιχείο που η ίδια έδωσε στις Αρχές»

Το Live News εξασφάλισε το πόρισμα των ιατροδικαστών Καρακούκη και Καλόγρηα για τους θανάτους της Ίριδας και της Μαλένας και παρουσίασε σχετική φωτογραφία.

Το πόρισμα ατατέθηκε σήμερα το πρωί στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, ρίχνει φως στο θρίλερ της Πάτρας και αποκαλύπτει πως ο θάνατος των δύο παιδιών οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια και συγκεκριμένα σε ασφυξία.

Τι έδειξαν οι νέες ιστοπαθολογικές εξετάσεις;

Μαλένα:

Τα σπλάχνα έχουν καταστραφεί λόγω παρέλευσης μεγάλου διαστήματος και εφόσον δεν υπήρχε ένδειξη ότι θα επανεξεταστούν. Επιβεβαιώνεται η κενοτοπιώδης εκφύλιση του ήπατος – πρώτου παθολογοανατόμου, ωστόσο δεν επιβεβαιώνεται η ηπατική ανεπάρκεια ως αιτία θανάτου.

Ίριδα:

Εξετάστηκαν τα σπλάχνα που είχαν εξεταστεί στα Ιωάννινα. Δεν είναι δυνατό να επιβεβαιωθεί η αγενεσία φλεβόκομβου – πρώτης παθολογοανατόμου.

Το συμπέρασμα και για τα δύο παιδιά είναι η υποξία, δηλαδή η έλλειψη οξυγόνου, που μπορεί να προέρχεται από ασφυξία, λοίμωξη, δηλητηρίαση. Ωστόσο αν και δεν αποδεικνύεται, όλα τα ευρήματα συνηγορούν υπέρ της ασφυξίας.

Ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου μίλησε στην ίδια εκπομπή σχετικά με το πόρισμα αλλά και την κατάθεση της μητέρας της Ρούλας Πισπιρίγκου.

«Η αλήθεια είναι ότι δεν αποτελεί αιφνιδιασμό, ήταν κάτι που λίγο πολύ ήταν μεταξύ των σοβαρών πιθανοτήτων. Εμείς δεν έχουμε στα χέρια μας αυτό το πόρισμα, διότι δεν έχει ακόμα ασκηθεί ποινική δίωξη για την πράξη. Δεν έχουμε κάποια ιδιότητα υπόπτου ή κατηγορούμενου σε αυτή την υπόθεση», δήλωσε αρχικά ο δικηγόρος της 33χρονης, ο οποίος τόνισε πως η ενημέρωσή του έρχεται από τα τηλεοπτικά μέσα.

Με τη λύση του μυστηρίου του θανάτου της Ίριδας να βρίσκεται στο ματωμένο πανάκι της, ο κος Παπαδόπουλος τόνισε πως εάν η Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν ένοχη δεν θα παρέδιδε το στοιχείο αυτό στις Αρχές.

«Το βασικό πειστήριο είναι αυτό το πανάκι από το ατυχές περιστατικό με την μικρή Ίριδα. Είναι ένα στοιχείο που η ίδια έδωσε στις Αρχές. Εάν έφερε κάποιο για την ίδια κακοποιητικό στοιχείο, γιατί να το θέσει υπόψη των Αρχών; Εάν είχε κάνει κάποια εγκληματική ενέργεια, σκοπός της θα ήταν να εξαφανίσει τα πειστήρια και όχι να τα εμφανίσει στις Αρχέρς».

Από την πλευρά της η Ρούλα Πισπιρίγκου επιμένει πως δεν θα μπορούσε ποτέ να στραφεί ενάντια στα παιδιά της και να τους προκαλέσει κακό.

Για την περίπτωση της Μαλένας, ο δικηγόρος τόνισε πως η ίδια η 33χρονη είχε αντιδράσει στον τρόπο που είχε διενεργηθεί η ιατροδικαστική έκθεση και μάλιστα είχε υποβάλλει μηνυτήρια αναφορά σχετικά με τις ακριβές συνθήκες του θανάτου του παιδιού. «Αυτό δεν θα συνέβαινε εάν υπήρχε κάποιου είδους εμπλοκή», συμπλήρωσε ο δικηγόρος.

Όσο για την κατάθεση της Ελένης Λεγάτου, σύμφωνα με τον κ. Παπαδόοπουλο, η μητέρα της 33χρονης περιέγραψε στους αστυνομικούς τη διαδρομή του ζεύγους Δασκαλάκη από το γάμο τους μέχρι και σήμερα, μίλησε για τα μητρικά ένστικτα της κόρης της και τη σχέση που είχε με την Τζωρτζίνα και διατύπωσε ξεκάθαρα τη θέση πως αποκλείει το ενδεχόμενο η Ρούλα Πισπιρίγκου να έχει κάνει κακό στα παιδιά της.