Μαίνεται στην Κύπρο η μεγάλη φωτιά: Νεκροί οι τέσσερις αγνοούμενοι
Κοινωνία

Μαίνεται στην Κύπρο η μεγάλη φωτιά: Νεκροί οι τέσσερις αγνοούμενοι

Μαίνεται στην Κύπρο η μεγάλη φωτιά: Νεκροί οι τέσσερις αγνοούμενοι

Νεκροί ανασύρθηκαν οι τέσσερις μέχρι πρότινος αγνοούμενοι από την μεγάλη φωτιά που μαίνεται στην Κύπρο.

Τα τέσσερα άτομα απανθρακώθηκαν στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν από το πύρινο μέτωπο που βρισκόταν σε εξέλιξη στην κοινότητα Οδού στην επαρχία Λάρνακας.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, πρόκειται για τέσσερα άτομα τα οποία εργάζονταν σε γεωργό της περιοχής.

Ξεκίνησαν από το πρωί οι ρίψεις νερού

Στις 6 το πρωί απογειώθηκαν από το αεροδρόμιο Λάρνακας αεροσκάφη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο την μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου στην κοινότητα Αρακαπάς της επαρχίας Λεμεσού.

Στο έργο της Πυρόσβεσης συμβάλλουν δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη Canadair CL 145, τα οποία εστάλησαν με εντολή του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ εντός των επομένων ωρών αναμένεται να καταφθάσει βοήθεια από το Ισραήλ και την Ιταλία.

Στο έργο της πυρόσβεσης συμβάλλουν η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κύπρου, η Πολιτική Άμυνα και η Εθνική Φρουρά. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μάριος Πελεκάνος ανέφερε σε δηλώσεις του ότι οι καιρικές συνθήκες θα είναι πιο ευνοϊκές νωρίς το πρωί παρά αργότερα.

Η φωτιά κατέκαψε ήδη δασική έκταση, κατοικίες και εκτάσεις γής, χωρίς ακόμη οι αρχές να έχουν προχωρήσει σε απολογισμό καθώς προηγείται το έργο της κατάσβεσης της φωτιάς.

Διεξάγονταν επιχειρήσεις καθ’όλη τη διάρκεια της νύχτας. Αντιμετωπίζονταν συνεχής αναζωπυρώσεις. Η Π.Υ συνεχίζει να καλύπτει την περιφέρεια των εμπλεκομένων στην πυρκαγιά κοινοτήτων. Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν οι ρίψεις νερού από τα εναέρια μέσα , κυρίως στις περιοχές που είναι απρόσιτες από επίγειες δυνάμεις, αναφέρει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Ανδρέας Κεττής.

Η Αστυνομία Κύπρου προχώρησε στην σύλληψη ενός 67χρονου ο οποίος ανακρίνεται ως ύποπτος για κακόβουλη ενέργεια.