Μακεδονία: Τα νέα έκτακτα μέτρα που θα ισχύουν από τη Δευτέρα
Κοινωνία

Μακεδονία: Τα νέα έκτακτα μέτρα που θα ισχύουν από τη Δευτέρα

Μακεδονία: Τα νέα έκτακτα μέτρα που θα ισχύουν από τη Δευτέρα

Τι ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας;

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας ανακοίνωσε μία σειρά νέων έκτακτων μέτρων προστασίας από την πανδημία του κορονοϊού για τους εργαζόμενους και τους πολίτες που θα ισχύουν από τη Δευτέρα.

Τα επτά μέτρα αφορούν τις υπηρεσίες της Περιφέρειας:

Εξυπηρέτηση μόνο εξειδικευμένων (για λόγους υγείας) θεμάτων από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας με φυσική παρουσία των πολιτών.

Τοποθέτηση προστατευτικών χωρισμάτων από «πλέξι γκλας», όπου δεν υπάρχουν, σε θυρίδες εξυπηρέτησης κοινού.

Τοποθέτηση ειδικών αυτοκόλλητων που θα καταδεικνύουν τις αποστάσεις ασφάλειας που πρέπει να τηρούν οι εργαζόμενοι και οι πολίτες στις υπηρεσίες.

Είσοδος επισκεπτών σε αριθμό όχι μεγαλύτερο από τα πέντε ταυτόχρονα.

Με την ευθύνη των προϊσταμένων σε κάθε γραφείο θα βρίσκεται μόνο ένας εργαζόμενος κατά περιστροφή.

Παράταση για τουλάχιστον 15 ημέρες όλων των προθεσμιών για υποθέσεις των πολιτών που έχουν οριστεί αποκλειστικά από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Δυνατότητες εξ αποστάσεως εξυπηρέτησης και επικοινωνίας των πολιτών με όλες τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας είτε ηλεκτρονικά είτε τηλεφωνικά.

Παράλληλα, ο Απόστολος Τζιτζικώστας απευθύνει έκκληση προς τους πολίτες να μην προσέρχονται δια ζώσης στις υπηρεσίες της Περιφέρειας και να αξιοποιούν τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες και τα τηλέφωνα.

Επίσης, κατόπιν εισήγησης της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσης, θα γίνεται διαρκής επίβλεψη της τήρησης των μέτρων που αποφασίστηκαν συνολικά.

Πηγή: ΑΠΕ