Μάκης Βορίδης για βιαστές ανηλίκων: «Να εξεταστεί υπό προϋποθέσεις ο χημικός ευνουχισμός»
Κοινωνία

Μάκης Βορίδης για βιαστές ανηλίκων: «Να εξεταστεί υπό προϋποθέσεις ο χημικός ευνουχισμός»

Μάκης Βορίδης για βιαστές ανηλίκων: «Να εξεταστεί υπό προϋποθέσεις ο χημικός ευνουχισμός»

Ως μέτρο ασφάλειας της κοινωνίας απέναντι σε τέτοιου είδους ειδεχθείς πράξεις

Με φόντο τα πρόσφατα περιστατικά παιδικής κακοποίησης  ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 πως η εφαρμογή του χημικού ευνουχισμού, θα μπορούσε να ενδεχομένως να αποτελέσει έναν μηχανισμό ποινικής αντιμετώπισης τέτοιου είδους δραστών.

Όπως είπε, ο χημικός ευνουχισμός είναι ένα μέτρο που πρέπει να εξεταστεί αναφορικά με περιπτώσεις παιδοβιαστών και το οποίο  εφαρμόζεται σε χώρες του εξωτερικού ως μέτρο ασφαλείας της κοινωνίας. Οι παραβάτες αυτών των αδικημάτων ερωτώνται αν συμφωνούν να ευνουχιστούν προκειμένου να βγουν από την φυλακή και να μην χρειαστεί να εκτίσουν το σύνολο της ποινής τους.

«Δηλαδή να του πεις ότι για να σε βγάλω από την φυλακή αφού εκτίσεις την ποινή σου, για παράδειγμα, 20 χρόνια, θα αποκτήσεις δικαίωμα υφ’ όρων απόλυσης αφού εκτίσεις πραγματικά τα 6 χρόνια, αλλά στα 6 για να αποκτήσεις αυτό το δικαίωμα θα έχεις αποδεχθεί αυτή την ιατρική πράξη πάνω σου» δήλωσε.

Σε ό,τι αφορά τα αδικήματα παιδοφιλίας, ο κ. Βορίδης, τόνισε ότι οι παιδόφιλοι «στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι άνθρωποι οι οποίοι εξαιτίας του ότι έχουν αυτό το διεστραμμένο πάθος, το οποίο είναι πάρα πολύ έντονο, δεν αναμορφώνονται. Υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις εγκλημάτων ή εγκληματιών που λόγω είτε της προσωπικότητας είτε του ειδεχθούς της πράξεως, θα μπορούσαμε να εξετάσουμε ότι σε αυτές τις περιπτώσεις θα εκτίεται το σύνολο της επιβληθείσας από το δικαστήριο ποινής. Να το κάνει όλο, να μην υπάρχουν ούτε ευεργετικές διατάξεις ούτε τίποτα. Να μην υπάρχει η νομική δυνατότητα να κρίνεται το ζήτημα της απολύσεως με όρους».