“Μαζί σου”: Η εξομολόγηση της κόρης του πρώτου ασθενή με κορονοϊό στην κλινική “Ταξιάρχαι”
Κοινωνία

“Μαζί σου”: Η εξομολόγηση της κόρης του πρώτου ασθενή με κορονοϊό στην κλινική “Ταξιάρχαι”

“Μαζί σου”: Η εξομολόγηση της κόρης του πρώτου ασθενή με κορονοϊό στην κλινική “Ταξιάρχαι”

Από τον ιό έχει προσβληθεί και ο σύζυγός της ενώ φοβάται και για την ίδια

Για την περιπέτεια του πατέρα της με τον κορονοϊό μίλησε στην εκπομπή “Μαζί σου” και στην Τατιάνα Στεφανίδου η κόρη του πρώτου ασθενή στην κλινική “Ταξιάρχαι” στο Περιστέρι.

Αρχικά, η δημοσιογράφος παρουσίασε μία κάρτα για τον ηλικιωμένο που θεωρείται “ασθενής μηδέν” και επισκέφθηκε τρεις φορές τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα, ενώ είχε πυρετό.

Χαρακτηριστικά είπε ότι τη Μεγάλη Πέμπτη πήγε με δέκατα στην κλινική και έκανε αιμοκάθαρση μαζί άλλους 20 ασθενείς, ενώ το ίδιο έκανε και το Μεγάλο Σάββατο ενώ τα συμπτώματα ήταν σε ύφεση.

Τέλος, τη Δευτέρα του Πάσχα παρουσίασε 39 πυρετό και τότε ο γιατρός του είπε να του κάνουν ακτινογραφία και βρέθηκε ότι είχε πνευμονία και έτσι έκανε το τεστ για κορονοϊό και βγήκε θετικός.

Η μαρτυρία της

Η κυρία Μαρία δήλωσε ότι ο πατέρας της το Σάββατο του Λαζάρου είχε λίγο βήχα και του είπε ότι μάλλον πρόκειται για ένα απλό κρύωμα.

“Ο πυρετός ξεκίνησε αφού είχε περάσει λίγο ο βήχας. Θεωρήσαμε ότι έχει κάποιο πρόβλημα ή από την αιμοκάθαρση ή από τον καθετήρα που έχει”, δήλωσε ακόμα.

“Τη Δευτέρα του Πάσχα μας έκαναν εξέταση και εμένα και του πατέρα μου. Είδαν ότι εμφάνιζε στους πνεύμονες υγρό και τον πήγαν στο Θριάσιο”, αποκάλυψε.

“Είχε λίγο βήχα και λίγο δύσπνοια αλλά έχει ΧΑΠ και δεν πήγε το μυαλό μας ότι μπορεί να έχει κορονοϊό”,

Παράλληλα, αποκάλυψε ότι και ο σύζυγός της έχει κορονοϊό από τη Μεγάλη Τετάρτη και είχε έρθει σε επαφή με τον πατέρα της το Σάββατο του Λαζάρου.

Παράλληλα, δήλωσε ότι δεν ξέρει από που νόσησαν και ότι ο σύζυγός της νοσηλεύεται στο “Σωτηρία” σε καλή κατάσταση.

https://streamable.com/o2to21

Στη συνέχεια, η κυρία Μαρία είπε ότι φοβάται μήπως κόλλησε και η ίδια κορονοϊό από τον πατέρα της καθώς τον συνόδευσε με το ασθενοφόρο, το οποίο δεν ήταν ειδικό και την έβαλαν να του κρατάει το οξυγόνο.

Τέλος, τόνισε ότι φορούσε μόνο μάσκα και γάντια ενώ και η ίδια ανήκει σε ομάδα υψηλού κινδύνου.

https://streamable.com/s7n97i

Τι είχε ισχυριστεί ο νεφρολόγος Δημήτρης Πλακιάς που ήταν ο γιατρός του ηλικιωμένου στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ για το φλέγον ζήτημα;

https://streamable.com/758qel