“Μαζί σου”: Οι μητέρες των δύο παιδιών που “έσβησαν” εξαιτίας του ψευτογιατρού μιλούν για τον εφιάλτη που έζησαν
Κοινωνία

“Μαζί σου”: Οι μητέρες των δύο παιδιών που “έσβησαν” εξαιτίας του ψευτογιατρού μιλούν για τον εφιάλτη που έζησαν

“Μαζί σου”: Οι μητέρες των δύο παιδιών που “έσβησαν” εξαιτίας του ψευτογιατρού μιλούν για τον εφιάλτη που έζησαν

Οργή προκαλούν οι περιγραφές τους

Στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου μίλησαν η μητέρες των άτυχων παιδιών – ενός 14 κοριτσιού και ενός 16χρονου αγοριού –  που έχασαν τη ζωή τους ακολουθώντας τη “θεραπευτική” προσέγγιση του ψευτογιατρού που με τις εγκληματικές του ενέργειες σόκαρε το πανελλήνιο ρισκάροντας τις ζωές πολιτών στον βωμό του χρήματος.

Οι τραγικές τους ιστορίες στάθηκαν αφετηρία για να ξεσκεπαστεί η δράση του κατηγορουμένου και να αρχίσει να αποδομείται το ψεύτικο “οικοδόμημα” που είχε χτίσει στην ιατρική κοινότητα.

“Στην προσπάθειά μας αυτή και έχοντας τεταμένη πάντα την προσοχή μας να δούμε τι άλλο μπορούμε να κάνουμε καλύτερο για το παιδί, είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό αλλά μόνο από επιστημονικής άποψης, βρέθηκε μπροστά μας αυτός ο άνθρωπος, ο οποίος μας υποσχέθηκε πλήρη ίαση και δεν ήταν κάποιος τυχαίος. ΄Ήταν νευροχειρουργός, νευροογκολόγος. Τον συναντούσαμε σε διαγνωστικά κέντρα και σε μία κλινική”.

“Είπε ότι εργάζεται στην Ελβετία σε σπουδαίο ερευνητικό κέντρο, έρχεται στην Ελλάδα μόνο γιατί θέλει, μόνο δύο φορές την εβδομάδα σαν εξωτερικός συνεργάτης γι΄αυτό και δεν έχει γραφείο συγκεκριμένο σε ένα κέντρο ή κλινική και εξετάζει κάποιια Ελληνόπουλα και τα βοηθά με τις θεραπείες που υπάρχουν”.

“Για το συγκεκριμένο μας ζήτημα η θεραπεία υποσχόταν ίαση και ήταν υπό έγκριση από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Φαρμάκων κάτι το οποίο τον ρωτούσαμε. Γιατί αυτή η τόσο καλή θεραπεία δεν είναι γνωστή; Βρισκόταν υπό έγκριση και κάποιοι Ελληνόπουλα θα είχαν πρόσβαση σε αυτήν. Τα χρήματα που μας ζήτησε δεν θα πήγαιναν σε αυτόν, δεν το έκανε για οικονομικούς λόγους θα πήγαιναν μόνο για να πληρωθούν τα σκευάσματα”.

“Η θεραπεία περιελάμβανε ισχυρά φάρμακα, θεραπευτική κάνναβη και ενέσεις αρτεμισίνης. Το παιδί είχε παρενέργειες. Όταν λοιπόν τον έπαιρνα συνεχώς μου έλεγε ‘μη φοβού όλα αυτά είναι παροδικά το παιδί θα γίνει καλά’. Έφτασε στο σημείο να μου πει ότι ο όγκος εξαφανίστηκε κι ότι όλα αυτά που βλέπεις είναι από τις παρενέργειες των φαρμάκων και του ‘διαλυμένου όγκου'”.

https://streamable.com/z9gteo

Συνεχίζοντας η μητέρας του 14χρονου κοριτσιού είπε:

“Μας έλεγε ότι εργαζόταν στο κέντρο που είναι ο Σουμάχερ, ότι εκεί πηγα΄΄ινει η κ. Αγγελοπούλου και η κ. Μπακογιάννη”.

“Δεν πιστεύαμε ότι υπάρχει ένας άνθρωπος τόσο βαθιά θρησκευόμενος όσο παρουσιαζόταν που θα παίξει με ένα παιδί στην κατάσταση που είναι”.

https://streamable.com/h072wh

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η μαρτυρία της μητέρας του 16χρονου αγοριού:

“Για μας το βάρος της απώλειας των παιδιών μας υπήρξε δυσβάσταχτο για τον επιπλέον λόγο ότι ο γιατρός που εμπιστευτήκαμε για πλήρη ίαση αποδείχθηκε ένας διεστραμμένος και παρανοϊκός εγκληματιας όχι απλώς ένας απατεώνας.

“Με τον άνθρωπο αυτόν συναντιόμασταν αποκλειστικά σε ιατρικά κέντρα των αθηνών πλαι με άλλους γιατρούς που τον αναγνώριζαν και μιλούσαν με πολύ σπουδαία λόγια για εκείνον”.

Δείτε όσα είπε στο παρακάτω βίντεο:

https://streamable.com/7lieyq