“Μαζί σου”: Το οδοιπορικό της Τατιάνας Στεφανίδου στον πολυτάραχο Έβρο και οι εξομολογήσεις των ακριτών
Κοινωνία

“Μαζί σου”: Το οδοιπορικό της Τατιάνας Στεφανίδου στον πολυτάραχο Έβρο και οι εξομολογήσεις των ακριτών

“Μαζί σου”: Το οδοιπορικό της Τατιάνας Στεφανίδου στον πολυτάραχο Έβρο και οι εξομολογήσεις των ακριτών

Η παρουσιάστρια βρέθηκε στον παλμό των γεγονότων στον Έβρο

Εν μέσω της αναταραχής που έχει προκαλέσει η τουρκική πλευρά με το άνοιγμα των συνόρων, η Τατιάνα Στεφανίδου βρέθηκε στον Έβρο για να καταγράψει τις μαρτυρίες των κατοίκων και τον παλμό όλων όσων διαδραματίζονται.

Η παρουσιάστρια επισκέφθηκε τις ακριτικές περιοχές της Θράκης και μίλησε με οικογένειες που έχουν κάποιον δικό τους να υπηρετεί στα στρατόπεδα του Έβρου, περιγράφοντας τη ζωή στα σύνορα και πώς βιώνουν την τρέχουσα κατάσταση.

Πρώτα μίλησε με την Κική για τον άνδρα της που υπηρετεί αυτήν τη στιγμή την πατρίδα, ενώ στη συνέχεια η μητέρα της αποκάλυψε τον φόβο με τον οποίο μεγάλωσε η γενιά της πως ανά πάσα στιγμή έπρεπε να είναι έτοιμη για το ενδεχόμενο κάποιου νέου πολέμου.

https://streamable.com/4h2ve

Στη συνέχεια επισκέφθηκε ένα καφενείο στις Καστανιές και συνομίλησε με τις περήφανες γυναίκες των φαντάρων που φυλάσσουν τα σύνορά της χώρας μας.

https://streamable.com/y9c8z

Τείχος προστασίας, όμως, δεν είναι μόνο οι Έλληνες στρατιώτες, αλλά και οι απλοί πολίτες που έχουν πάρει προσωπικά το ζήτημα της ασφάλειας της Ελλάδας.

Αγρότες, κτηνοτρόφοι και ψαράδες βοηθούν σημαντικά το μεγάλο έργο των αρχών και δηλώνουν πως θα είναι από τους πρώτους που θα πέσουν στη “μάχη” της προάσπισης της πατρίδας τους.

“Είμαστε τα μάτια και τα αυτιά των αρχών”, είπαν.

https://streamable.com/o5ogz

Στη συνέχεια, η κάμερα του “Μαζί σου” βρέθηκε σε ένα από τα περάσματα που συχνά χρησιμοποιούνται για να περνάνε παράνομα μετανάστες.

Εκεί, η Τατιάνα Στεφανίδου μίλησε με έναν από τους συνοριοφύλακες, τον Βαλάντη, που επί 21 χρόνια περιπολεί μαζί με τους συναδέλφους του την περιοχή αποτρέποντας τους παραβάτες του νόμου.

Ο ίδιος περιέγραψε την πρωτοφανή ροή των προσφύγων αυτήν την περίοδο και τον τιτάνιο αγώνα που καταβάλλουν οι αρχές για να εμποδίσουν τους διακινητές να περάσουν από τα σύνορά μας τους ταλαιπωρημένους αυτούς ανθρώπους.

https://streamable.com/zoxtc