Μεγάλη φωτιά στη Γλυφάδα – Εκκενώνονται σπίτια στο Πανόραμα Βούλας
Κοινωνία

Μεγάλη φωτιά στη Γλυφάδα – Εκκενώνονται σπίτια στο Πανόραμα Βούλας

Μεγάλη φωτιά στη Γλυφάδα – Εκκενώνονται σπίτια στο Πανόραμα Βούλας

Συναγερμό στην Πυροσβεστική έχει σημάνει πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα σε υπαίθριο χώρο στην ‘Ανω Γλυφάδα.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στο τέρμα της οδού Μετσόβου, πλησίον της περιοχής πουρνάρι και καίει χαμηλή βλάστηση και ξερά χόρτα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, είναι κοντά στα σπίτια, αλλά δεν απειλεί προς το παρόν κάποια από αυτά, καθώς κατευθύνεται προς το βουνό.

Στην περιοχή, ωστόσο, πνέουν άνεμοι που προκαλούν ανησυχία στους πυροσβέστες, γι’ αυτό έγινε άμεσα κινητοποίηση, τόσο σε επίγειες, όσο και σε εναέριες δυνάμεις.

Στον τόπο της πυρκαγιάς επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα και από αέρος ένα ελικόπτερο και δύο αεροσκάφη «καναντέρ», με την συνδρομή υδροφόρων ΟΤΑ. 4

Η φωτιά έχει κινηθεί προς Βούλα απειλώντας κατοικημένη περιοχή. Μάλιστα, ο δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος ζήτησε να γίνει εκκένωση της περιοχής Πανόραμα, από την οδό Υμηττού και προς τον ορεινό όγκο και οι κάτοικοι να συνεργαστούν με τις Αρχές.

Στο σημείο έχει σπεύσει από την πρώτη στιγμή ο πρόεδρος του ΣΠΑΥ (Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού) και δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος, ο οποίος μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τόνισε μεταξύ άλλων:

«Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και δεν βοηθάει ο αέρας. Η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική, με δυσκολία αναπνέουμε. Δυστυχώς η φωτιά κινείται προς το Πανόραμα και τώρα ο δήμαρχος της Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης ζήτησε εκκένωση».

Ο κ. Κωνσταντάτος είπε ακόμη: «Η φωτιά ξεκίνησε από περιοχή της ‘Ανω Γλυφάδας, όπου δυστυχώς δεν έχει γίνει καθαρισμός. Δίνουμε μάχη με τις πυροσβεστικές δυνάμεις και τους εθελοντές, για να την περιορίσουμε και να μην φτάσει σε σπίτια. Είναι η τρίτη φωτιά μέσα σε 20 ημέρες. Θέλω να ευχαριστήσω τους δημάρχους από όλες τις περιοχές, που έχουν στείλει ενισχύσεις κι αυτό δείχνει την αλληλεγγύη που υπάρχει. Είναι δύσκολη η κατάσταση αυτή τη στιγμή».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ