“Μεγάλος περίπατος”: Εντυπωσιακός μεν, ταλαιπωρία για τους οδηγούς δε (pics)
Κοινωνία

“Μεγάλος περίπατος”: Εντυπωσιακός μεν, ταλαιπωρία για τους οδηγούς δε (pics)

“Μεγάλος περίπατος”: Εντυπωσιακός μεν, ταλαιπωρία για τους οδηγούς δε (pics)

Οι αλλαγές και οι ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας έφεραν μποτιλιάρισμα

Ο “Μεγάλος Περίπατος” όπως τον οραματίζεται ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, άρχισε να τίθεται σε εφαρμογή με τη διαγράμμιση κεντρικών οδών της Αθήνας που θα παραδοθούν σε πεζούς και ποδηλάτες.

Ήδη ο ίδιος ανέβασε ποστ από τη Βασιλίσσης Όλγας που πιλοτικά δόθηκε στο κοινό για αξιολόγηση.

Η προσωρινή αυτή διαδρομή θα υπάρχει μέχρι να τεθεί ξανά σε λειτουργία το τραμ ως το κέντρο της πόλης, κάτι που αποτελεί επιθυμία όλων, καθώς εξυπηρετεί χιλιάδες ανθρώπους και δένει αρμονικά με το περιβάλλον που δημιουργεί ο Μεγάλος Περίπατος.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Είναι η Βασ. Όλγας, έτσι όπως αποδόθηκε πιλοτικά, στη διαδρομή για τον Μεγάλο Περίπατο. Για να ζήσουμε, να απολαύσουμε κάθε βήμα του, να αξιολογήσουμε και να βγάλουμε συμπεράσματα. Όλοι μαζί. Διαβούλευση στη πράξη.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη • Kostas Bakoyannis • (@kostasbakoyannis) στις

Οι φωτογραφίες είναι όντως εντυπωσιακές από το αποτέλεσμα όσο και την προετοιμασία.

Οι συγκοινωνιακές παρεμβάσεις όμως που ξεκίνησαν από την προηγούμενη βδομάδα και εντάθηκαν από χθες με τους χαρακτηριστικούς κώνους που τοποθετήθηκαν στην Πανεπιστημίου και την πλατεία Συντάγματος οδήγησαν σε πρωτοφανή κίνηση στο κέντρο αλλά και ταλαιπωρία των οδηγών.

Έτσι παρατηρήθηκε μποτιλιάρισμα με τα λεωφορεία να μαζεύονται το ένα πίσω από το άλλο την ώρα αιχμής ειδικά στη στάση “Ακαδημία” στην Πανεπιστημίου και να εγκλωβίζουν και τους οδηγούς.

Η συμφόρηση στο κέντρο είχε ως αποτέλεσμα να “φράξουν” και οι δρόμοι που οδηγούν προς αυτό, όπως η Αμαλίας και η Συγγρού.

Σε κάθε περίπτωση, οι οδηγοί θα πρέπει να οπλιστούν με υπομονή μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες.

Φωτογραφίες: Ευρωκίνηση