“Μεσάνυχτα”: Η τραγική ιστορία της Ασπασίας που πυροβολήθηκε από τον πατέρα της
Κοινωνία

“Μεσάνυχτα”: Η τραγική ιστορία της Ασπασίας που πυροβολήθηκε από τον πατέρα της

“Μεσάνυχτα”: Η τραγική ιστορία της Ασπασίας που πυροβολήθηκε από τον πατέρα της

"Βάσει βιβλιογραφίας έπρεπε ήδη να έχει πεθάνει...", είπε η μητέρα της

Πρώτη καλεσμένη της Ελεονώρας Μελέτη ήταν απόψε η Σπυριδούλα Φατούρου, η μητέρα της νεαρής Ασπασίας την οποία πυροβόλησε ο πατέρας της για να εκδικηθεί την ίδια πριν από 7 χρόνια.

Περιέγραψε τον “Γολγοθά” που ανεβαίνει καθημερινά η κόρη της και η ίδια μετά το μοιραίο περιστατικό, λέγοντας πως παρά την τραγικότητα της κατάστασης ποτέ της δεν ευχήθηκε να “φύγει” από τη ζωή, ενώ μας πληροφόρησε και για την τωρινή της κατάσταση.

“Η Ασπασία σήμερα αντιλαμβάνεται τα πάντα, επικοινωνεί με τα μάτια και τα φάρμακα τα λαμβάνει από ένα σωληνάκι. Δεν περπατά και δεν κινείται”.

“Βάσει βιβλιογραφίας έπρεπε να έχει ήδη πεθάνει”, πρόσθεσε.

https://streamable.com/jkqx1

Η μητέρα έστειλε στη συνέχεια το μήνυμά της μέσα από την εκπομπή προς όλες τις γυναίκες που δέχονται στον κόλπο της οικογένειάς τους ενδοοικογενειακή βία, υπογραμμίζοντας πως δεν πρέπει να μένουν δέσμιες τέτοιων καταστάσεων και πως το κράτος οφείλει να λάβει θέση για να τις προφυλάσσει.

“Υπάρχουν σημάδια ότι δεν πάει καλά. Να αφουγκραζόμαστε τα σημάδια καλύτερα”, τόνισε.

https://streamable.com/9kki7

Όλα συνέβησαν, όταν επέλεξε να αφήσει τον σύζυγό της και εκείνος για να την εκδικηθεί αποφάσισε να της στερήσει το παιδί της.

Τότε πυροβόλησε την Ασπασία δυο φορές εξ΄επαφής στο κεφάλι και μία ώρα μετά αυτοκτόνησε, ενώ μέχρι και σήμερα οι σφαίρες δεν έχουν αφαιρεθεί από το σημείο για να μην προκληθεί μεγαλύτερη εγκεφαλική βλάβη.

https://streamable.com/in04n

Η ίδια δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει πώς συνέβη αυτό στο σπλάχνο της και χαρακτηρίζει την κατάσταση “μη διαχειρίσιμη” από την ίδια.

Αναπόλησε τις όμορφες στιγμές που έζησε δίπλα της από τη στιγμή που τη γέννησε και πώς μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου κατέληξε να είναι καθηλωμένη και να έχει στερηθεί όλα τα όνειρά της.

https://streamable.com/vzzlm

Το κράτος είναι “προκλητικά απόν” κατήγγειλε η μητέρα στο τέλος, καθώς έχει μηδαμινή μέριμνα για τα άτομα που δρουν επί της ουσίας ως νοσηλευτές των κοντινών τους ανθρώπων που δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν.

“Ζητώ με σεβασμό τη βοήθεια του κράτους για την κόρη μου και για όλα αυτά τα παιδιά”, είπε κλείνοντας τα λόγια της με δάκρυα στα μάτια.

https://streamable.com/vzzlm