“Μεσημέρι”: Πώς θα λειτουργούν οι Εκκλησίες μετά τις 17 Μαΐου;
Κοινωνία

“Μεσημέρι”: Πώς θα λειτουργούν οι Εκκλησίες μετά τις 17 Μαΐου;

“Μεσημέρι”: Πώς θα λειτουργούν οι Εκκλησίες μετά τις 17 Μαΐου;

Τι θα γίνει με το ζήτημα της Θείας Κοινωνίας;

Με τον πατέρα Νικόλαο από τον Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στη Θεσσαλονίκη συνδέθηκε μέσω skype ο Γιώργος Λιάγκας στην εκπομπή “Μεσημέρι” και συνομίλησαν για το άνοιγμα των εκκλησιών και το μείζον ζήτημα της Θείας Κοινωνίας που τίθεται επί τάπητος για ακόμη μια φορά.

Ήδη οι εκκλησίες άνοιξαν τις πόρτες τους για ατομική λατρεία ενώ από τις 17 Μαΐου το ποίμνιο θα μπορεί να συμμετέχει και στις λειτουργίες και να μεταλάβει τη Θεία Κοινωνία.

Μέγιστος αριθμός πιστών που θα μπορούν να εισέλθουν στις εκκλησίες είναι οι 50 με έναν πιστό να αντιστοιχεί για κάθε 10 τετραγωνικά μέτρα του ναού ενώ υπάρχει η δυνατότητα να τελεστούν 2-3 λειτουργίες κάθε Κυριακή προς εξυπηρέτηση του κοινού.

Όσον αφορά τη μετάδοση του ιού μέσω της Θείας Κοινωνίας ο εφημέριος τάχθηκε σθεναρά με την επίσημη γραμμή της Εκκλησίας, λέγοντας ότι το θέμα αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο και ότι μέσω της μετάληψης δεν έχει καταγραφεί ποτέ κάποιο τέτοιο περιστατικό.

“Εγώ είμαι ο ιερέας και του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης. Λειτουργώ και κοινωνώ εδώ και 12 χρόνια με όλα τα νοσήματα και κάποιοι έχουν και μεταδιδόμενα. Επίσης κοινωνώ και τα παιδιά του ογκολογικού. Τα παιδιά όλα αυτά είναι ανοσοκατασταλμένα. Κάθε Σάββατο κοινωνούν και ποτέ δεν υπάρχει μαρτυρία ή απόδειξη ότι κάποιο έχει κολλήσει κάτι”, είπε.

https://streamable.com/my6d5f

Υπάρχει δυνατότητα να κοινωνήσει κάποιος πιστός με χρήση δικού του σκεύους;

https://streamable.com/w1ivnb