Μετά από δυο χρόνια απουσίας, επέστρεψε ο Δακτύλιος
Κοινωνία

Μετά από δυο χρόνια απουσίας, επέστρεψε ο Δακτύλιος

Μετά από δυο χρόνια απουσίας, επέστρεψε ο Δακτύλιος

Τα όρια και τα πρόστιμα

Επέστρεψε ο Δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας, με αυστηρότερες προϋποθέσεις και στόχο να μειώσει το μποτιλιάρισμα στους δρόμους της πρωτεύουσας.​

Συγκεκριμένα, από Δευτέρα 25 Οκτωβρίου τίθεται ξανά σε ισχύ – μέχρι τις 22 Ιουλίου – έπειτα από δυο χρόνια και με βασικό στόχο την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος στο κέντρο, το οποίο τους τελευταίους μήνες έχει ενταθεί.

Σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί, από 25 Οκτωβρίου 2021 έως και 22 Ιουλίου 2022 για τις ημέρες Δευτέρα έως Πέμπτη κατά τις ώρες 07.00 έως 20.00 και για την Παρασκευή από 07.00 έως 15.00, θα επιτρέπεται η εκ περιτροπής κυκλοφορία των ΙΧ και των φορτηγών με μέγιστη αποδεκτή μάζα φορτωμένου οχήματος (ΜΑΜΦΟ) μέχρι 2.200 χιλιάδων χιλιογράμμων, με βάση το τελευταίο ψηφίο του αριθμού κυκλοφορίας τους και με το σύστημα των μονών- ζυγών.

Σύμφωνα με όσα είπε τις προηγούμενες ημέρες ο Διοικητής Τροχαίας Αττικής Σπύρος Λάσκος η κυκλοφορία έχει αυξηθεί πολύ σε κομβικές λεωφόρους λόγω της πανδημίας, ενώ άφησε περιθώρια ελαστικότητας από τις Αρχές, μέχρι το μέτρο να αφομοιωθεί από τους οδηγούς, που είχαν συνηθίσει την απουσία του.

Το πρόστιμο για τους παραβάτες θα αγγίζει το ποσό των 100 ευρώ.

Τον δακτύλιο υπενθυμίζεται ότι σχηματίζουν οι λεωφόροι και οδοί: «Λ.Αλεξάνδρας–Ζαχάρωφ−Λ.Μεσογείων–Φειδιππίδου–Μιχαλακοπούλου−Σπύρου Μερκούρη–Βρυάξιδος–Υμηττού−Ηλ. Ηλιού–Ανδρ. Φραντζή−Λ. Ανδρ. Συγγρού –Χαμοστέρνας–Πειραιώς− Ιερά Οδός – Λ. Κωνσταντινουπόλεως – Αχιλλέως − Πλατεία Καραϊσκάκη – Καρόλου – Μάρνη–28ης Οκτωβρίου (Πατησίων)–Λ. Αλεξάνδρας».

Στις οριακές λεωφόρους και οδούς του δακτυλίου δεν ισχύουν τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας. Τα μέτρα δεν ισχύουν επίσης τις επίσημες αργίες, καθώς και τις ημέρες που πραγματοποιείται απεργία των εργαζομένων σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Εφ’ όσον συντρέχουν ειδικοί λόγοι, τα μέτρα μπορούν να αρθούν με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών.