#Metoo: Ο εισαγγελέας ερευνά και τέταρτο ηθοποιό για βιασμό
Κοινωνία

#Metoo: Ο εισαγγελέας ερευνά και τέταρτο ηθοποιό για βιασμό

#Metoo: Ο εισαγγελέας ερευνά και τέταρτο ηθοποιό για βιασμό

Ξεκίνησε μεγάλη εισαγγελική έρευνα

Και τέταρτος ηθοποιός κατηγορείτε για βιασμό. Σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα» τον μήνυσε νεαρή ηθοποιός με διεθνή καριέρα για άγρια σεξουαλική κακοποίηση της ίδιας και της αδελφής της όταν ήταν ανήλικες. O θύτης είναι 40 ετών και ζει σήμερα στις ΗΠΑ, για τον οποίο ξεκίνησε μεγάλη εισαγγελική έρευνα, καθώς εναντίον του έχουν κατατεθεί μηνύσεις για βιασμό και από άλλες γυναίκες. Μάλιστα, ζητήθηκε δικαστική συνδρομή από τις ΗΠΑ.

Λίγο προτού συμπληρωθεί ένας χρόνος από τις καταγγελίες-φωτιά της Ολυμπιονίκη Σοφίας Μπεκατώρου, οι οποίες και άνοιξαν τον Ασκό του Αιόλου για το αποκαλούμενο και ως ελληνικό #metoo, στο μικροσκόπιο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών έχει μπει και ένας ακόμη ηθοποιός, ο τέταρτος κατά σειρά, ο οποίος ελέγχεται για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων γυναικών.

Οι συγκεκριμένες καταγγελίες για τον τέταρτο ηθοποιό αξιολογούνται ως ιδιαίτερα σοβαρές, δεδομένου ότι εκτός από την αναγνωρισμένη σε διεθνές επίπεδο ηθοποιό και την αδελφή της που μήνυσαν τον 40χρονο, μηνύσεις έχουν υποβάλει σε βάρος του και άλλες γυναίκες, οι οποίες επίσης περιγράφουν πολλαπλά περιστατικά άγριας σεξουαλικής κακοποίησής τους.

«Έφτασα σε αδιέξοδο»

Ωστόσο, τα όσα αναφέρουν στη μήνυσή τους οι δύο αδελφές προκαλούν σοκ. Κάνουν λόγο για κατ’ εξακολούθηση βιασμό τους από τον 40χρονο κατά το χρονικό διάστημα 2008-2014, ενώ και οι δύο ήταν ανήλικες -η μία 15 και ή άλλη 14 ετών- και κατοικούσαν ακόμη στην Ελλάδα.

Μάλιστα, η μικρότερη αδελφή καταγγέλλει ότι το 2012 οδηγήθηκε σε ψυχικό τέλμα και αδιέξοδο, μη μπορώντας να αντέξει άλλο τα όσα βίωνε στα χέρια του μηνυόμενου ηθοποιού.

Η κοπέλα περιγράφει ότι υπέστη όχι μόνο σεξουαλική αλλά και ψυχολογική κακοποίηση από το συγκεκριμένο πρόσωπο.

Επιπρόσθετα, στα δικόγραφα που έχουν καταθέσει στην Εισαγγελία οι δύο αδελφές εκφράζουν τη βεβαιότητά τους ότι ο 40χρονος έχει κακοποιήσει κι άλλες γυναίκες, οι οποίες μετά το δικό τους παράδειγμα θα βρουν το θάρρος και το κουράγιο να τον καταγγείλουν και εκείνες.

Μάλιστα, οι δύο γυναίκες που προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη τον περασμένο Ιούλιο ζητούν την επίσπευση της έρευνας, επικαλούμενες κίνδυνο παραγραφής κάποιων εκ των σοβαρότατων αδικημάτων που περιγράφουν.

Σε ό,τι αφορά τις μηνύσεις που έχουν κατατεθεί σε βάρος του 40χρονου από άλλες γυναίκες, που καταγγέλλουν κι εκείνες ότι υπήρξαν θύματά του, αυτές αποτελούν ξεχωριστή δικογραφία, η οποία προχωρά με γοργούς ρυθμούς και ήδη έχουν κληθεί σε κατάθεση πρόσωπα που σχετίζονται με την υπόθεση.

Οι μηνύτριες εγκαλούν τον ηθοποιό, όπως και οι δύο αδελφές, για βιασμό κατ’ εξακολούθηση και για συστηματική κακοποίησή τους.