Μητροπολίτης Δωδώνης: «Δεν κάθεται μια γυναίκα να βιαστεί χωρίς να το θέλει»
Κοινωνία

Μητροπολίτης Δωδώνης: «Δεν κάθεται μια γυναίκα να βιαστεί χωρίς να το θέλει»

Μητροπολίτης Δωδώνης: «Δεν κάθεται μια γυναίκα να βιαστεί χωρίς να το θέλει»

Οι δηλώσεις του προκάλεσαν αντιδράσεις

Στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ μίλησε ο Μητροπολίτης Δωδώνης σχετικά με το Κήρυγμα που θα γίνει την Κυριακή κατά των αμβλώσεων.

«Όταν σήμερα πρέπει να σεβόμαστε το ζώο που το χτύπησαν κάποιοι, όταν έχουμε τόση υπογεννητικότητα, είναι δυνατόν να επιτρέπεται η καταστροφή ενός παιδιού; Όταν έχει συλληφθεί είναι ήδη εν ζωή. Θα πετάξουμε το παιδάκι σαν να είναι σκυλί;»

Στην ερώτηση των δημοσιογράφων εάν είναι κατά των αμβλώσεων απάντησε: «Βεβαίως είμαι κατά των αμβλώσεων».

Και συνέχισε: «Συγγνώμη δεν κάθεται μια γυναίκα να βιαστεί χωρίς να το θέλει. Μια γυναίκα κάθεται, βιάζεται και μένει και έγκυος; Δεν μένει έγκυος με τον βιασμό. Πρέπει να υπάρχει συμμετοχή και των δύο».

Οι δηλώσεις του Μητροπολίτη Δωδώνης προκάλεσε και την αντίδραση του υπουργού Τουρισμού, Βασίλη Κικίλια και της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως.

«Είναι ντροπή για όλους μας και συκοφαντική για την Ορθόδοξη Χριστιανική πίστη και την Εκκλησία μας που πάντα στέργει τα θύματα βίας, η δήλωση του Μητροπολίτη Δωδώνης για τις γυναίκες που πέφτουν θύματα βιασμού», ανέφερε ο Βασίλης Κικίλιας σε ανάρτησή του στο Twitter.

Από την πλευρά της, η Νίκη Κεραμέως ανέφερε: «Αδιανόητη και καταδικαστέα η δήλωση του Μητροπολίτη Δωδώνης σχετικά με τον βιασμό. Προσβάλλει βάναυσα την κοινωνία και δεν συνάδει με τη στάση της Εκκλησίας που εμπράκτως στηρίζει γυναίκες θύματα κακοποίησης και βιασμού».