Μύρτος: Δραματική διάσωση λουόμενου και ναυαγοσώστη από τα μανιασμένα κύματα
Κοινωνία

Μύρτος: Δραματική διάσωση λουόμενου και ναυαγοσώστη από τα μανιασμένα κύματα

Μύρτος: Δραματική διάσωση λουόμενου και ναυαγοσώστη από τα μανιασμένα κύματα

Πάλευαν 6 ώρες μέχρι να τους σώσει το Λιμενικό

Δεν έχει προηγούμενο η περιπέτεια ενός ριψοκίνδυνου 25χρονου στον Μύρτο της Κεφαλονιάς.

Ο νεαρός αποφάσισε αργά το απόγευμα της Παρασκευής να βουτήξει στη θάλασσα παρά το γεγονός ότι είχε σηκωθεί κύμα λόγω των μποφόρ.

Δεν είχε υπολογίσει σωστά όμως τις δυνάμεις της φύσης και καθώς τα κύματα ήταν τεράστια άρχισε να καλεί σε  βοήθεια.

Οι ναυαγοσώστες της marine rescue patras που επιτηρούν την ακτή ενημερώθηκαν και ένας από την ομάδα, ο Ηλίας Παπαγεωργόπουλος, χωρίς δεύτερη σκέψη έπεσε στο νερό για να τον σώσει, ενώ τα υπόλοιπα μέλη παρακολουθούσαν από την ακτή.

Εγκλωβίστηκε όμως και εκείνος και επί έξι ώρες προσπαθούσε να ηρεμήσει τον νεαρό καθώς έπεφτε η νύχτα αλλά και να κάνει ό,τι ήταν δυνατόν για να μην πνιγούν.

Η μανία των κυμάτων, κάποια στιγμή, “χτύπαγε” δυνατά τις πλευστικές συσκευές από τις οποίες κρατιούνταν με κίνδυνο να τσακιστούν στα βράχια.

Το αίσιο τέλος έδωσε ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού που έφτασε από τον Πειραιά στον Μύρτο και έσωσε τους δύο άνδρες.

Ο ναυαγοσώστης μίλησε στο δελτίο του ΑΝΤ1 και όπως είπε δεν έχασε το κουράγιο του. “Δεν γίνεται γιατί θα πεθάνεις. Ήταν και τα παιδιά στην ακτή που μας φώναζαν να κρατηθούμε από τη σημαδούρα. Άκουγες τη φωνή και έπαιρνες δύναμη”.

https://streamable.com/sm60u3

Δείτε όλο το βίντεο της δραματικής διάσωσης αργά τη νύχτα: