Νέος σεισμός στην Εύβοια – Αισθητός και στην Αττική
Κοινωνία

Νέος σεισμός στην Εύβοια – Αισθητός και στην Αττική

Νέος σεισμός στην Εύβοια – Αισθητός και στην Αττική

Έντονη η μετασεισμική ακολουθία

Ένας νέος σεισμός, 3,4 Ρίχτερ ταρακούνησε την Εύβοια, με επίκεντρο την περιοχή των Ζαρακάδων, ενώ ακολούθησαν και αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις .

Οι επιστήμονες συνεχίζουν να παρακολουθούν την εξέλιξη του φαινομένου, όπως αναφέρει το protothema.gr και εμφανίζονται καθησυχαστικοί για τους σεισμούς μέχρι 4,3 Ρίχτερ που σημειώθηκαν χθες το βράδυ και σήμερα στην περιοχή της Ευβοίας.

Οι νέες δονήσεις που σημειώνονται από νωρίς σήμερα το πρωί στην περιοχή εντάσσονται στην πλούσια σεισμική δραστηριότητα των τελευταίων ημερών.

Η τελευταία σεισμική δόνηση των 3,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 12:43 το μεσημέρι της Πέμπτης στην ίδια περιοχή με εστιακό βάθος πέντε χιλιομέτρων. Η αρχική εκτίμηση του Γεωδυναμικού ήταν στα 3,6 Ρίχτερ ωστόσο το Ινστιτούτο αναθερώρησε προς τα κάτω.

Στα 3,6 Ρίχτερ αναθεώρησε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο τη δεύτερη σεισμική δόνηση που ταρακούνησε την Εύβοια στις 10:38 το πρωί της Πέμπτης. Η αρχική εκτίμηση ήταν στα 3,8 Ρίχτερ.

Ο σεισμός σημειώθηκε οκτώ χιλιόμετρα νοτιοανατολικά των Ζαράκων Ευβοίας με εστιακό βάθος στα πέντε χιλιόμετρα.

Σεισμός 3,7 Ρίχτερ σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα το πρωί στις 10:04 στην Εύβοια, στην περιοχή όπου έγινε ο χθεσινός σεισμός των 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Τη σεισμική δόνηση κατέγραψε το Γεωδυναμικό Σεισμολογικό Ινστιτούτο στα επτά χιλιόμετρα νοτιοανατολικά των Ζαράκων Ευβοίας με εστιακό βάθος στα πέντε χιλιόμετρα.