Νίκη Κεραμέως: “Βασιζόμαστε στην εμπιστοσύνη που μας συνδέει με τους Έλληνες πολίτες”
Κοινωνία

Νίκη Κεραμέως: “Βασιζόμαστε στην εμπιστοσύνη που μας συνδέει με τους Έλληνες πολίτες”

Νίκη Κεραμέως: “Βασιζόμαστε στην εμπιστοσύνη που μας συνδέει με τους Έλληνες πολίτες”

Η συνέντευξή της στον Νίκο Ευαγγελάτο για το άνοιγμα των σχολείων - Τι θα γίνει με τις απουσίες των παιδιών;

Στην εκπομπή Live News και στον Νίκο Ευαγγελάτο μίλησε η Νίκη Κεραμέως λίγες ώρες μετά από την παρουσίαση του σχεδίου δράσης της κυβέρνησης σχετικά με τα σχολεία και την επαναλειτουργία τους.

“Από την αρχή αυτής της κρίσης έχουμε πει ότι ακούμε τους ειδικούς. Αυτοί μας έχουν καθοδηγήσει”, τόνισε.

“Τα παιδιά μας είναι η πιο ασφαλής πληθυσμιακή ομάδα”, σημείωσε η κυρία Κεραμέως, εξηγώντας ότι νοσούν λιγότερο και ηπιότερα.

“Πήραμε σκληρά μέτρα νωρίς ώστε να επανέλθουμε πιο γρήγορα στη νέα κανονικότητα. Χτες είχαμε μόνο δέκα νέα κρούσματα. Πρέπει να προσχωρήσουμε μπροστά”, δήλωσε ακόμα.

Θα διασφαλίσουμε τη δημόσια υγεία αλλά οφείλουμε και να προχωρήσουμε μπροστά. Υπάρχουν διεθνείς μελέτες που δείχνουν τις καταστροφικές συνέπειες στους μαθητές αν απουσιάσουν πολύ από το σχολείο”, τόνισε ακόμα η υπουργός Παιδείας.

“Η εκπαιδευτική τηλεόραση που απευθύνεται σε μαθητές δημοτικού θέλουμε να συνεχιστεί όσο γίνεται περισσότερο”, σημείωσε ακόμα.

Παράλληλα, η Νίκη Κεραμέως τόνισε ότι κατά τη διάρκεια των μαθημάτων θα γίνεται ζωντανή αναμετάδοση για τα παιδιά που δεν θα παραβρίσκονται στις τάξεις.

“Σε ό,τι αφορά στις συνθήκες για την διεξαγωγή των Πανελλαδιικών, έχουμε κάθε λόγο να είμαστε αισιόδοξοι”, τόνισε ακόμα.

Τι είπε για τις απουσίες:

“Για τις απουσίες ήμουν ξεκάθαρη. Δεν θα προσμετράται η απουσία ενός μαθητή, ο οποίος στη βάση απλής δήλωσης του γονέα συγκατοικεί με άτομο που ανήκει σε ευπαθή ομάδα ή έχει νοσήσει”, είπε η υπουργός.

“Βασιζόμαστε στην εμπιστοσύνη που μας συνδέει με τους Έλληνες πολίτες”, κατέληξε.

Η συνέντευξή της

https://streamable.com/hu26og