Νίκος Χαρδαλιάς: Οι επιχειρήσεις που σηκώνουν “ρολά” από αύριο και οι κανόνες λειτουργίας τους
Κοινωνία

Νίκος Χαρδαλιάς: Οι επιχειρήσεις που σηκώνουν “ρολά” από αύριο και οι κανόνες λειτουργίας τους

Νίκος Χαρδαλιάς: Οι επιχειρήσεις που σηκώνουν “ρολά” από αύριο και οι κανόνες λειτουργίας τους

Οι συστάσεις για προσωπικό και πελάτες

Στο δεύτερο στάδιο επανεκκίνησης της οικονομίας επικεντρώθηκε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας & Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς στη σημερινή ενημέρωση ου κοινού.

Πρωταρχικό μέλημα όλων τόνισε ότι θα πρέπει να είναι η συνεπής τήρηση των μέτρων τώρα που προχωράμε στη δεύτερη φάση επιστροφής στην κανονικότητα με το άνοιγμα σχολείων και των επιχειρήσεων.

Ο υφυπουργός ανακοίνωσε αναλυτικά όλες τις επιχειρήσεις που σηκώνουν “ρολά” από αύριο και σε δεύτερο χρόνο επεκτάθηκε σε όλες τις παραμέτρους που πρόκειται να τεθούν σε εφαρμογή στο πλαίσιο αποφυγής του συγχρωτισμού.

Συγκεκριμένα από αύριο επαναλειτουργούν οι εξής επιχειρήσεις:

Εξοπλισμού ήχου και εικόνας, κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων, σιδηρικών, χρωμάτων και τζαμιών, χαλιών, κιλιμιών και επενδύσεων δαπέδου και τοίχου, ηλεκτρικών οικιακών συσκευών, επίπλων και φωτιστικών, εγγραφών μουσικής και εικόνας, παιχνιδιών κάθε είδους, ενδυμάτων, υποδημάτων και δερμάτινων ειδών, καλλυντικών και καλλωπισμού, ρολογιών και κοσμημάτων.

Παράλληλα ανοίγουν και οι επιχειρήσεις:

Ενοικίασης και εκμίσθωσης ειδών αναψυχής και αθλητικών ειδών, ενοικίασης βιντεοκασετών και δίσκων, σχολές ερασιτεχνών οδηγών, οι αγορές σε υπαίθριους πάγκους και επιχειρήσεις με αντικείμενο τα τυχερά παιχνίδια σε φυσικό κατάστημα.

Οι κανόνες λειτουργίας τους έχουν ως εξής:

Για τις επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός ατόμων (εργαζόμενων και πελατών) υπολογίζεται ως εξής:

Έως 20τ.μ. αντιστοιχούν 4 άτομα.

Από 20 έως 100 τ.μ. αντιστοιχούν 4 άτομα και 1 άτομο ανά 10 τετραγωνικά (άρα 12 άτομα στα 100 τετραγωνικά).

Άνω των 100τ.μ. αντιστοιχούν 12 άτομα και 1 άτομο ανά 15 τετραγωνικά.

Τα καταστήματα θα ανοίγουν από τις 10 το πρωί με εξαίρεση τις επιχειρήσεις βιομηχανικών ειδών που θα μπορούν να λειτουργούν από τις 7 το πρωί.

Τέλος, είναι υποχρεωτική η τήρηση αποστάσεων 1.5 μέτρου ανάμεσα στα άτομα, συστήνεται ισχυρά η χρήση μάσκας σε εργαζόμενους και πελάτες και συνιστάται η μη χρήση ανελκυστήρων.

https://streamable.com/abj6r1