Νίκος Χαρδαλιάς: “Ο ιός είναι ακόμα εδώ. Δεν έχουμε ξεφύγει από τον κίνδυνο”
Κοινωνία

Νίκος Χαρδαλιάς: “Ο ιός είναι ακόμα εδώ. Δεν έχουμε ξεφύγει από τον κίνδυνο”

Νίκος Χαρδαλιάς: “Ο ιός είναι ακόμα εδώ. Δεν έχουμε ξεφύγει από τον κίνδυνο”

Όσα ισχύουν για τα δικαστήρια σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας & Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς,  τόνισε στη σημερινή ενημέρωση τη σπουδαιότητα της επαγρύπνησης των πολιτών στη δεύτερη φάση της διαχείρισης της επιδημίας, λέγοντας ότι ο κίνδυνος παραμένει και γι΄αυτό θα πρέπει όλοι ανεξαιρέτως να επιδείξουμε τη δέουσα προσοχή.

Τα επιδημιολογικά δεδομένα θα αξιολογούνται καθημερινά με σκοπό την άμεση επέμβαση σε περίπτωση που η κατάσταση παρεκκλίνει από την αναμενόμενη πορεία.

“Ο ιός είναι ακόμα εδώ . Δεν έχουμε ξεφύγει από τον κίνδυνο. Δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο”, είπε.

Ακόμη επεσήμανε ότι δεν παύουμε να τηρούμε ευλαβικά τους κανόνες για την ατομική προστασία και υγιεινή, όπως το πλύσιμο των χεριών, την τήρηση των αποστάσεων και τη χρήση μάσκας όπου συστήνεται σαν επιπλέον προφύλαξη.

Αμέσως μετά διέψευσε διάφορα fake news σχετικά με υποτιθέμενη απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα ή των πολιτών άνω των 65 ετών.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι εξαιρούνται από την απαγόρευση κατάπλου σκαφών τα μικρά σκάφη ως τα 7 μέτρα, στα οποία επιτρέπεται πια να αποπλεύσουν για ερασιτεχνική αλιεία ή κολύμβηση με προϋπόθεση όμως τη μη προσέγγιση σε νησί, τη μη παραμονή σε αυτά τη νύχτα και την τήρηση της ελάχιστης απόστασης των 2 μέτρων μεταξύ των επιβαινόντων.

Τέλος, παρατείνεται για 7 μέρες η καραντίνα στη δομή του Κρανιδίου για προληπτικούς λόγους, ενώ σήμερα λήγουν οι περιορισμοί στον δήμο Ερμιονίδας και τα χωριά Ζουμπούλι και Αρναούτι στην Ξάνθη.

https://streamable.com/tn9pa2

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, ανακοινώνοντας όλα τα μέτρα και τις διατάξεις που ισχύουν στις δικαστικές εργασίες σύμφωνα με το κυβερνητικό χρονοδιάγραμμα.

Ενδεικτικά, ανέφερε ότι στις 6 Μαΐου επανέρχεται η κανονικότητα στη διοικητική δικαιοσύνη, στην πολιτική δικαιοσύνη έχει επεκταθεί η ψηφιοποίηση των διαδικασιών για την ηλεκτρονική παραβολή πιστοποιητικών, ενώ στην 1η Ιουνίου αναμένεται να ξεκινήσει η εκδίκαση όλων των υποθέσεων ασφαλιστικών μέτρων.

Δείτε αναλυτικά όλα όσα ισχύουν για τα δικαστήρια:

https://streamable.com/6jf2sv