Νίκος Χαρδαλιάς: Παρατείνεται η καραντίνα στο χωριό Εχίνος στην Ξάνθη
Κοινωνία

Νίκος Χαρδαλιάς: Παρατείνεται η καραντίνα στο χωριό Εχίνος στην Ξάνθη

Νίκος Χαρδαλιάς: Παρατείνεται η καραντίνα στο χωριό Εχίνος στην Ξάνθη

Ποια είναι η εικόνα που παρουσιάζει η Ελλάδα μετά τη λήψη των μέτρων;

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων αναφέρθηκε στη θετική  εικόνα που παρουσιάζει αυτή τη στιγμή η Ελλάδα εξαιτίας των δραστικών μέτρων που έχουν ληφθεί και της συμμόρφωσης των περισσοτέρων πολιτών, πράγμα που αποδεικνύεται με τον σημερινό -χαμηλότερο μέχρι στιγμής που έχει καταγραφεί- αριθμό κρουσμάτων (20).

Όπως είπε, ο Απρίλιος θα είναι ο πιο δύσκολος και κρίσιμος μήνας γι΄αυτό όλοι ανεξαιρέτως θα πρέπει να συνεχίσουν τον αγώνα τους και να τηρούν ευλαβικά τα μέτρα πρόληψης κόντρα στον κορονοϊό.

“Αν χαλαρώσουμε θα το πληρώσουμε”, είπε χαρακτηριστικά.

Ένα διαφορετικό Πάσχα θα είναι το φετινό σύμφωνα με τον υφυπουργό και αυτό γιατί τα μέτρα ως γνωστόν έχουν απαγορεύσει διά ροπάλου τις εξορμήσεις στην επαρχία και τα νησιά, γεγονός στο οποίο όλοι οι πολίτες θα πρέπει να συμμορφωθούν.

Επιπλέον, σχολίασε τη λήξη της καραντίνας στα χωριά της Δραγασιάς και της Δαμασκηνιάς ενώ εξήγησε πως η καραντίνα στο χωριό Εχίνος στην Ξάνθη πρόκειται να παραταθεί για ακόμα 7 ημέρες για προληπτικούς λόγους.

Σύμφωνα με καταγγελία υπήρξε μία μόνο παράβαση στη γενικότερη απαγόρευση κατάπλου  επαγγελματικών σκαφών αναψυχής στην Ελλάδα και επεσήμανε πως ήδη έχουν κινηθεί οι διαδικασίες για τις διοικητικές κυρώσεις.

Τέλος, ο υφυπουργός έκανε ειδική μνεία στις πράξεις προσφοράς, οι οποίες συνεχίζονται απρόσκοπτα και υπογράμμισε για ακόμη μια φορά τη σημασία του “Μένουμε Σπίτι” και πόσο δραστική είναι η ατομική ευθύνη του καθένα στο να περιοριστεί η εξάπλωση του κορονοϊού στη χώρα μας.

https://streamable.com/27tzaz