Νίκος Δένδιας: «Δεν φοβόμαστε τις απειλές της Τουρκίας»
Κοινωνία

Νίκος Δένδιας: «Δεν φοβόμαστε τις απειλές της Τουρκίας»

Νίκος Δένδιας: «Δεν φοβόμαστε τις απειλές της Τουρκίας»

Ο υπουργός Εξωτερικών απαντά στις δηλώσεις Ερντογάν

Τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, φιλοξένησε απόψε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open με αφορμή τα όσα έλαβαν χώρα μετά την υπογραφή συμφωνίας της Ελλάδας με την Αίγυπτο για την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ταγίπ Ερνοτγάν κατά την επίσκεψή του για προσευχή στην Αγία Σοφία δήλωσε στις κάμερες ότι δεν αναγνωρίζει τη συμφωνία ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας – Αιγύπτου και ως εκ τούτου μετά την “αναξιόπιστη” στάση της χώρας μας πρόκειται να συνεχίσει τις γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, τις οποίες είχε αναβάλει μετά από συνεννόησή του με την Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

https://streamable.com/8qdbm6

Ο αρμόδιος υπουργός σχολιάζοντας τις έντονες αντιδράσεις της Τουρκίας έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα τονίζοντας ότι η Ελλάδα δεν φοβάται από τις απειλές, καθώς τηρεί κατά γράμμα τις διατάξεις του Διεθνές Δικαίου ούσα μία σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα που έχει αφήσει πίσω της αντιλήψεις που ανήκουν σε άλλη εποχή σε αντίθεση με τη γείτονα χώρα.

“Αν η Τουρκία επιθυμεί να λειτουργεί ως ταραξίας, να απειλεί τις χώρες της περιοχής, να λειτουργεί εκτός του διεθνούς δικαίου αυτό αφορά την Τουρκία. Εμείς είμαστε μία σύγχρονη ευρωπαϊκη χώρα, μία χώρα του 21ου αιώνα. Έχουμε απομακρυνθεί από τα πρότυπα του 19ου αιώνα, έχουμε φύγει από την εποχή των κανονιοφόρων, έχουμε φύγει από την εποχή των απειλών και των διεκδικήσεων. Είμαστε μία σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα που προασπίζει τα δικαιώματά της. Είμαστε πάντα έτοιμοι να συζητήσουμε με την Τουρκία, όμως, όχι υπό το κράτος απειλών και εκβιασμών. Δεν φοβόμαστε”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

https://streamable.com/vkdsd2