Νίκος Σύψας: “Σίγουρα, δεν θα υπάρξει μαζικός τουρισμός”
Κοινωνία

Νίκος Σύψας: “Σίγουρα, δεν θα υπάρξει μαζικός τουρισμός”

Νίκος Σύψας: “Σίγουρα, δεν θα υπάρξει μαζικός τουρισμός”

Πότε υπολογίζει ότι θα ξεκινήσει η άρση των περιοριστικών μέτρων;

Ο λοιμωξιολόγος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νίκος Σύψας μίλησε στο Happy Day για την “επόμενη ημέρα” του εγκλεισμού.

“Όλα είναι πάνω στο τραπέζι. Υπάρχουν μερικές βασικοί κανόνες. Ο πρώτος είναι ότι θα συνεχίσουν να υπάρχουν οι αποστάσεις. Θα συνεχίζουμε να απέχουμε ο ένας από τον άλλον τουλάχιστον 2 μέτρα”, σχολίασε για το ποια μέτρα συζητούν οι επιστήμονες.

“Θα συνεχίσουμε να πλένουμε τα χέρια μας και να μην αγγίζουμε το πρόσωπό μας. Όσο αφορά τις μάσκες θα αλλάξουν οι κανόνες. Θα επιβάλλονται να χρησιμοποιούνται σε χώρους που θα υπάρχει πολύς κόσμος”, συμπλήρωσε.

“Θα ανοίξουν κάποια στιγμή και τα μικρά καταστήματα και ασφαλώς θα ισχύει ότι ισχύει σήμερα. Δεν θα μπαίνουν όλοι μαζί”, είπε ακόμα ο κύριος Σύψας.

Τι δήλωσε για τα μέτρα προφύλαξης που θα πρέπει να πάρουν στα σχολεία;

Παράλληλα, μίλησε για το τι θα συμβεί στα μαγαζιά της μαζικής εστίασης, τονίζοντας ότι δεν θα βάλουν πλεξιγκλάς αλλά θα υπάρχουν αποστάσεις μεταξύ των τραπεζιών.

“Τα μέτρα δεν θα ληφθούν όλα μαζί αλλά θα ληφθούν σταδιακά και στο βάθος δύο μηνών, δηλαδή Μαΐου και Ιουνίου”, δήλωσε ακόμα.

“Υπολογίζω μία πιθανή ημερομηνία έναρξης άρσης των μέτρων θα είναι 4 Μαΐου”, είπε στη συνέχεια.

Ακόμα, ο κύριος Σύψας μίλησε για το τι πρόκειται να συμβεί το φετινό καλοκαίρι.

“Σίγουρα, δεν θα υπάρξει μαζικός τουρισμός”, τόνισε.

“Η Πολιτική Προστασία θα βάλει κανόνες για όλα”, διευκρίνισε.

https://streamable.com/zo070a