Ο καιρός της Παρασκευής (5/5): Βροχές και τοπικές καταιγίδες στα κεντρικά και νότια με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας
Κοινωνία

Ο καιρός της Παρασκευής (5/5): Βροχές και τοπικές καταιγίδες στα κεντρικά και νότια με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας

Ο καιρός της Παρασκευής (5/5): Βροχές και τοπικές καταιγίδες στα κεντρικά και νότια με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας

Πώς θα κυμανθεί η θερμοκρασία σε Αττική και Θεσσαλονίκη;

Ο καιρός παραμένει άστατος με τις βροχές και τις καταιγίδες να κατακλύζουν κυρίως τα κεντρικά και τα νότια, με την ενίσχυση των βορείων ανέμων στα πελάτη να είναι σταδιακή και η θερμοκρασία σημειώνει μικρή άνοδο.

Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή 5 Μαΐου 2023 προβλέπονται από το πρωί αυξημένες νεφώσεις στη κεντρική και νότια ηπειρωτική χώρα και στη Δυτική Κρήτη, όπου θα σημειώνονται βροχές και καταιγίδες στα παραθαλάσσια. Μετά το μεσημέρι καταιγίδες θα αναπτυχθούν στις ορεινές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας και στις περισσότερες περιοχές της Στερεάς και της Δυτικής Ελλάδας, στην Πελ/νησο και την Κρήτη. Κατά τόπους οι βροχοπτώσεις θα είναι έντονες και με μεγάλη διάρκεια, αυξάνοντας τον κίνδυνο ξαφνικών πλημμυρών. Στα ορεινά πολύ πιθανό να σημειωθούν και χαλαζοπτώσεις με μικρής διαμέτρου χαλάζι.

Πού θα κυμανθεί η θερμοκρασία;

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 25 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 4 έως 19 βαθμούς), 7 έως 24 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 10 έως 22 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από 5 έως 19 βαθμούς), 12 έως 21 βαθμούς στις Κυκλάδες και έως τους 24 βαθμούς στην Κρήτη, 12 έως 25 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο κυρίως από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς 3 μποφόρ στο Βόρειο Αιγαίο, και έως μέτριοι 5 μποφόρ στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο με σταδιακή ενίσχυση από το απόγευμα στα 6 μποφόρ. Στα Επτάνησα θα πνέουν κυρίως από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4 μποφόρ, και στα ανοιχτά του Ιονίου έως 5 μποφόρ και τοπικά 6 μποφόρ.

Παροδικές νεφώσεις σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Παροδικές νεφώσεις βαθμιαία πυκνότερες το απόγευμα, με αυξημένη πιθανότητα εκδήλωσης καταιγίδων μετά το μεσημέρι περιμένουμε την Παρασκευή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 4 μποφόρ.

Νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες το μεσημέρι με αυξημένη πιθανότητα εκδήλωσης καταιγίδων στα ανατολικά ορεινά τμήματα περιμένουμε την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 4 μποφόρ.