Ο καιρός της Τετάρτης: Ηλιοφάνεια και ευεργετικό μελτέμι
Κοινωνία

Ο καιρός της Τετάρτης: Ηλιοφάνεια και ευεργετικό μελτέμι

Ο καιρός της Τετάρτης: Ηλιοφάνεια και ευεργετικό μελτέμι

Πολύ καλές καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν την Τετάρτη στη χώρα με ηλιοφάνεια και μελτέμι.

Το μεσημέρι και το απόγευμα αραιή συννεφιά θα αναπτυχθεί πάνω από τα ηπειρωτικά, κατά τόπους πιο πυκνή στα ορεινά, όπου θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες περιορισμένης έκτασης. Στο Ιόνιο και στο Αιγαίο θα επικρατήσει ηλιοφάνεια καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Μέχρι το βράδυ οι όποιες νεφώσεις θα διαλυθούν στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Μικρές θα είναι οι διακυμάνσεις στη θερμοκρασία, καθώς δεν θα αλλάξει σημαντικά. Το θερμόμετρο θα φτάσει στα βόρεια τους 33-36 βαθμούς, και 35-37 στα υπόλοιπα δυτικά, κεντρικά και νότια ηπειρωτικά. Στα νησιά του Αιγαίου οι μέγιστες τιμές θα κυμανθούν σε λίγο πιο χαμηλά επίπεδα συγκριτικά με την υπόλοιπη χώρα, πλησιάζοντας τους 30-32 βαθμούς Κελσίου.

Για άλλη μια ημέρα, το μελτέμι θα κρατήσει τη νησιωτική χώρα πιο δροσερή. Οι άνεμοι στο Αιγαίο βόρειοι θα φτάσουν τα 6-7 μποφόρ στα κεντρικά και νότια τμήματα και νοτιάδες στο Ιόνιο μέχρι 2-4 μποφόρ.

Στην Αττική προβλέπεται ηλιοφάνεια αρχικά, με τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και μικρή πιθανότητα να σημειωθούν τοπικές βροχές, περιορισμένης έκτασης. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24-35 βαθμούς, στην ανατολική Αττική μέχρι 31, όπου θα φυσάει βόρειος άνεμος μέχρι 6 μποφόρ και λίγο πιο ήπιοι οι βοριάδες στο Σαρωνικό με ένταση 3-5 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι αίθριος, με αραιή νέφωση το μεσημέρι και στα γύρω ορεινά είναι πιθανόν να σημειωθούν τοπικές μπόρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23-34 και οι άνεμοι νοτιοανατολικοί στο Θερμαϊκό δε θα ξεπεράσουν τα 2-4 μποφόρ.