Ο καιρός του Σαββάτου (4/2): Χιόνια, παγετός και πτώση της θερμοκρασίας
Κοινωνία

Ο καιρός του Σαββάτου (4/2): Χιόνια, παγετός και πτώση της θερμοκρασίας

Ο καιρός του Σαββάτου (4/2): Χιόνια, παγετός και πτώση της θερμοκρασίας

Τοπικές βροχές αναμένονται στα πεδινά, και χιονοπτώσεις στα κεντρικά, βόρεια και ημιορεινά τμήματα της χώρας.

Πιο αναλυτικά, αναμένονται τοπικές βροχές στα πεδινά στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά, καθώς και σε ημιορεινά τμήματα της κεντρικής και βόρειας χώρας, ενώ τις βραδινές ώρες πρόσκαιρα έως και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και πιθανώς της Θράκης. Τα φαινόμενα στα βόρεια ηπειρωτικά αναμένεται να εξασθενήσουν τις βραδινές ώρες. Πιθανότητα υπάρχει για τοπικές καταιγίδες στα θαλάσσια και νησιωτικά τμήματα. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί θα σημειωθεί παγετός κυρίως στα ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -4 έως 7 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -5 έως 13, στην Ήπειρο από -4 έως 12 βαθμούς, στη Θεσσαλία από -3 έως 14, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -2 έως 15, στα Επτάνησα από 4 έως 13 βαθμούς, στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου από 1 έως 11 και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα και στην Κρήτη από 1 έως 14-15 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο και στο Ιόνιο θα πνέουν από βορειοδυτικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 6-7 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις με βροχές μετά τις μεσημβρινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί με εντάσεις εώς 3-4 μποφόρ και στα νότια έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 13 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και ανατολικά θα είναι τοπικά έως 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 5-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 11 βαθμούς.