Θωμάς Λάλος- Αλέξανδρος Τικτώβ: «Η επίθεση ήταν ξεκάθαρη εντολή της κυβέρνησης»
Κοινωνία

Θωμάς Λάλος- Αλέξανδρος Τικτώβ: «Η επίθεση ήταν ξεκάθαρη εντολή της κυβέρνησης»

Θωμάς Λάλος- Αλέξανδρος Τικτώβ: «Η επίθεση ήταν ξεκάθαρη εντολή της κυβέρνησης»

Ο μουσικός και ο stand - up comedian που ξυλοκοπήθηκαν παραχώρησαν συνέντευξη τύπου

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν σήμερα στα γραφεία της ΟΛΜΕ οι συλληφθέντες της συγκέντρωσης της Τετάρτης 15 Ιουλίου, Θωμάς Λάλος και Αλέξανδρος Τιτκώβ.

Ο μουσικός και ο γνωστός stand up comedian αναφέρθηκαν μεταξύ άλλων στην ωμή βία που χρησιμοποιεί η αστυνομία στις διαδηλώσεις αλλά και την αντισυνταγματικότητα των περιοριστικών όρων που τους επιβλήθηκαν.

Θωμάς Λάλος

«Ενώ είμαστε έτοιμοι να διαλυθούμε, εμφανίζεται τρέχοντας διμοιρία ΜΑΤ με φουλ επιθετική διάθεση και μηχανάκια της ομάδας ΔΡΑΣΗ, που ακούγαμε πρωτόγνωρα πράγματα από τους ασυρμάτους τους (σκίστε τους, φάτε τους, διαλύστε τους) και μαρσάρανε, χτυπάγανε τα κλομπ στα πόδια τους σε ένα πλήθος που διαλυόταν.

«Εφάρμοσαν στην πράξη τον καινούριο νόμο περί διαδηλώσεων. Ακόμα και να θες να διαμαρτυρηθείς, δεν θα το κάνεις. Ακόμα και αν δεν προκύψει το παραμικρό, θα το δημιουργήσουμε εμείς και δεν θα δεχόμαστε τις εικόνες. Αυτό φάνηκε και από τους περιοριστικούς όρους που μας επιβλήθηκαν. Επειδή τολμήσαμε να διαδηλώσουμε, μας παρουσιάζουν σαν σεσημασμένους των Εξαρχείων και μας απαγορεύουν ακόμα και να πάμε να δουλέψουμε σε αυτή την περιοχή, παρόλο που εκεί εκφραζόμαστε καλλιτεχνικά».

Αλέξανδρος Τιτκώβ

«Η επίθεση ήταν ξεκάθαρη εντολή της κυβέρνησης. Για αυτό έκλεισαν τον δρόμο και με τη μία βρισίδια και ξύλο ανελέητο. Έχουμε μια σύγκλιση κυβερνητικής εντολής, του δημάρχου που θέλει να ξηλώσει τα παγκάκια για να μην κοιμούνται οι πρόσφυγες εκεί, και φυσικά μαζί με τους φασίστες, και απέναντι είναι η σωστή πλευρά της Ιστορίας: γυναικόπαιδα που έχουν γλιτώσει από πόλεμο, αντιφασίστες, άνθρωποι της LGBT κοινότητας, όλα τα ταραχοποιά στοιχεία…

Στην πράξη ποινικοποίησαν το δικαίωμα στις διαδηλώσεις. Θα έρθει και άλλη μια οικονομική κρίση τώρα και θα ζήσουμε στιγμές 2011, έτσι όλες οι διαδηλώσεις θα είναι παράνομες, θα γίνονται απολύσεις, και θα σου λένε: κάτσε σπίτι σου και μην παραπονιέσαι. Δες τον κόσμο να καταστρέφεται με τις πιτζάμες σου, που λέει και ένα τραγούδι» είπε και συμπλήρωσε σε ειρωνικό τόνο «νόμιζα ότι είχαν καθαρίσει τα Εξάρχεια, όχι ότι δεν μπορούσαμε να πάμε εκεί…».

https://streamable.com/pdh9nd