Ο Ζακ Κωστόπουλος δεν ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών
Κοινωνία

Ο Ζακ Κωστόπουλος δεν ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών

Ο Ζακ Κωστόπουλος δεν ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών

Δεν βρισκόταν  υπό την επήρεια ναρκωτικών ή άλλων ουσιών ο Ζακ Κωστόπουλος, την ημέρα του θανάτου του. Αυτό μαρτυρούν οι τοξικολογικές εξετάσεις που έρχονται στο φως σήμερα.

Το συμπέρασμα προκύπτει από την εργαστηριακή έκθεση της τοξικολογικής εξέτασης του θύματος, την οποία δημοσίευσε το popaganda,gr. Στην ειδική αναζήτηση «ναρκωτικών» τα αποτελέσματα είναι αρνητικά και για τις πέντε κατηγορίες (Οπιούχα, Κοκαίνη/Μεταβολίτες, Αμφεταμίνες/Μεταμφεταμίνες, Βενζοδιαπεζίτες, Μεθαδόνη/Μεταβολίτες). Στον οργανισμό του Ζακ Κωστόπουλου δεν ανιχνεύτηκε καμία ναρκωτική ουσία.

Η εξέταση είναι θετική μόνο στην κατηγορία των οργανικών φαρμάκων, όπου σύμφωνα με πληροφορίες ανιχνεύτηκε ουσία που εμπεριέχεται στα κοινά αναλγητικά φάρμακα. Επίσης, βρέθηκε πολύ μικρή ποσότητα αλκοόλ στο αίμα, τόσο μικρή που δεν εμπίπτει καν στους κανονισμούς για τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας.

Ο θάνατος του Ζακ Κωστόπουλου

Στις 21 Σεπτεμβρίου του 2018, ο Ζακ Κωστόπουλος πέθανε υπό αδιευκρίνιστες -μέχρι στιγμής – συνθήκες. Ο άνδρας βρέθηκε παγιδευμένος σε κοσμηματοπωλείο της πλατείας Ομονοίας στην Αθήνα. Στην προσπάθειά του να διαφύγει, ξυλοκοπήθηκε από τον ιδιοκτήτη του καταστήματος και ένα ακόμη άτομο και εξέπνευσε κατά την μεταφορά του στο νοσοκομείο.

Εικόνες από κάμερα ασφαλείας στην περιοχή, προκάλεσαν αντιδράσεις τόσο για την βίαιη αντίδραση του ιδιοκτήτη, όσο και για τις ενέργειες της αστυνομίας. Μάλιστα, νέο βίντεο φαίνεται πως ανατρέπει και τον ισχυρισμό πως ο Ζακ Κωστόπουλος εισέβαλε στο κοσμηματοπωλείο για να κλέψει. Λίγα λεπτά νωρίτερα, φαίνεται να δέχεται επίθεση από αγνώστους μπροστά από κατάστημα (φούρνο) κοντά στο σημείο. Επιπλέον, μαρτυρία θέλει τον άνδρα να καλεί σε βοήθεια τους περαστικούς, πριν μπει στο κοσμηματοπωλείο.