Παράβαση της εβδομάδας: Στάθμευση σε θέσεις ΑΜΕΑ
Κοινωνία

Παράβαση της εβδομάδας: Στάθμευση σε θέσεις ΑΜΕΑ

Παράβαση της εβδομάδας: Στάθμευση σε θέσεις ΑΜΕΑ

Η Διεύθυνση Τροχαίας Αστυνόμευσης της Ελληνικής Αστυνομίας, εφαρμόζει εδώ και αρκετό καιρό το στοχευμένο πρόγραμμα «παράβαση της εβδομάδας».  Στα πλαίσια αυτού, αναδείχτηκε η έλλειψη οδηγικής παιδείας σε μεγάλη μερίδα των Ελλήνων οδηγών. Την εβδομάδα 29 Οκτωβρίου – 2 Νοεμβρίου, καταγράφηκαν 757 παραβιάσεις που αφορούσαν κυρίως στάθμευση σε θέσεις ατόμων με αναπηρία, καθώς και σε ράμπες διάβασης.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, οι περισσότερες παραβάσεις, 215 τον αριθμό, καταγράφηκαν στο οδικό δίκτυο της Αττικής. Σειρά είχε η Θεσσαλονίκη με 64 παραβάσεις, τα Χανιά με 41, τα Ιωάννινα με 39, η Κοχάνη με 24 και οι Σέρρες με 21. Στο πρόγραμμα «παράβαση της εβδομάδας» προτεραιότητα είχε η στάθμευση σε θέσεις ΑΜΕΑ και την εβδομάδα που μας πέρασε (22-28 Οκτωβρίου), σημειώνοντας 687 παραβάσεις.

Το πρόγραμμα «παράβαση της εβδομάδας» δίνει κάθε φορά και διαφορετική προτεραιότητα σε κάποια από τις παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, όπως η οδήγηση υπό την επήρεια  αλκοόλ, η μη χρήση προστατευτικού κράνους ή ζώνης, η παραβίαση του ερυθρού σηματοδότη, η υπέρβαση ορίου ταχύτητας ή η στέρηση ασφαλιστηρίου συμβολαίου. Τα αποτελέσματα των ελέγχων ανακοινώνονται επίσημα από την Ελληνική Αστυνομία.