Πάσχα 2020: Απόψε η ακολουθία της Ανάστασης με τη συμμετοχή πιστών
Κοινωνία

Πάσχα 2020: Απόψε η ακολουθία της Ανάστασης με τη συμμετοχή πιστών

Πάσχα 2020: Απόψε η ακολουθία της Ανάστασης με τη συμμετοχή πιστών

Στον Καθεδρικό Ναό Αθηνών θα χοροστατήσει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος

Τις πόρτες τους ανοίγουν απόψε οι εκκλησίες με σκοπό την απόδοση της ημέρας της Ανάστασης, όπως προανήγγειλε η Ιερά Σύνοδος για το στάδιο της άρσης περιοριστικών μέτρων που ανέστειλαν τον εορτασμό του φετινού Πάσχα στους ναούς με τη φυσική παρουσία πιστών.

Σήμερα τα μεσάνυχτα θα πραγματοποιηθεί η Ανάσταση με την συμμετοχή των πιστών, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα και τις οδηγίες της Πολιτείας, όπως αυτές διαμορφώθηκαν στην σχετική ΚΥΑ.

Την ίδια στιγμή ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος θα χοροστατήσει στις 21:00 στον Καθεδρικό Ναό Αθηνών για την Ιερά αγρυπνία για την απόδοση της εορτής του Πάσχα.

“Κατά την εσπέρα της Τρίτης 26ης Μαΐου, η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών καλεί τις Ενορίες σε τέλεση ιερών πανηγυρικών, αναστάσιμων Αγρυπνιών και Εσπερινών Θείων Λειτουργιών για την Απόδοση του Πάσχα, ώστε, ο ευσεβής λαός που στερήθηκε τη χαρά της Αναστάσεως, να νιώσει και φέτος ότι τελικώς δεν στερήθηκε τα νάματα της κορυφαίας Εορτής των Εορτών της Ορθοδοξίας μας”, αναφέρει η εγκύκλιος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Υπενθυμίζεται ότι οι ακολουθίες της Εβδομάδας των Παθών πραγματοποιήθηκαν κεκλεισμένων των θυρών λόγω των απαγορευτικών μέτρων που τέθηκαν σε ισχύ με σκοπό την καταπολέμηση της πανδημίας του νέου κορονοϊού.