Πάτρα: Έδιωξαν 5 παιδιά που δεν φορούσαν μάσκα από σχολείο
Κοινωνία

Πάτρα: Έδιωξαν 5 παιδιά που δεν φορούσαν μάσκα από σχολείο

Πάτρα: Έδιωξαν 5 παιδιά που δεν φορούσαν μάσκα από σχολείο

Μεταξύ αυτών και της προέδρου του Συλλόγου Γονέων του συγκεκριμένου σχολείου

Ένα διαφορετικό «πρώτο κουδούνι» χτυπάει σήμερα στα σχολεία. Η πανδημία έφερε νέα δεδομένα και έτσι, το παζλ της λειτουργίας των σχολείων φέτος συνθέτουν κομμάτια από μία μακρά λίστα μέτρων πρόληψης, βασικότερα εκ των οποίων η υποχρεωτική χρήση μάσκας, ο σχολαστικός καθαρισμός χεριών, αιθουσών και εξοπλισμού.

Στο επίκεντρο της σημερινής, πρώτης ημέρας στο σχολείο βρέθηκαν φυσικά τα μέτρα προστασίας, καθώς οι εκπαιδευτικοί είναι επιφορτισμένοι με την επεξήγηση και συζήτηση για πιστή εφαρμογή των κανόνων καθαριότητας και υγιεινής, και γενικότερα των μέτρων προστασίας και πρόληψης, που έχει καθορίσει ο ΕΟΔΥ. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην ενδεδειγμένη χρήση της μάσκας.

Φαίνεται όμως ότι οι μασκομάχοι δενσυνετίζονται και έτσι επιχείρησαν να στείλουν τα παιδιά τους στα σχολεία χωρίς μάσκα.

5 τέτοιες περιπτώσεις καταγράφηκαν σε σχολικό συγκρότημα της Πάτρας, όπως θα ακούσετε στο ρεπορτάζ της εκπομπής «Ώρα Ελλάδος» στο Open.

Στα παιδιά αυτά δεν επετράπη η είσοδος στο σχολείο ενώ το ενδιαφέρον είναι ότι το ένα από αυτά είναι της προέδρου του Συλλόγου Γονέων η οποία δήλωσε προκλητικά ότι βαρέθηκε να ακούει τους πληρωμένους γιατρούς της κυβέρνησης, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του παρουσιαστή, Άκη Παυλόπουλου.