Πάτρα: Πώς η Πισπιρίγκου «φίμωσε» το οξύμετρο της Tζωρτζίνας;
Κοινωνία

Πάτρα: Πώς η Πισπιρίγκου «φίμωσε» το οξύμετρο της Tζωρτζίνας;

Πάτρα: Πώς η Πισπιρίγκου «φίμωσε» το οξύμετρο της Tζωρτζίνας;

Σοκάρουν οι νέες αποκαλύψεις

Ένα νέο αποκλειστικό έφερε σήμερα το απόγευμα στο φως η εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου, για την υπόθεση της Πάτρας και την ημέρα θανάτου της Τζωρτζίνας.

Μια νοσηλεύτρια στο νοσοκομείο Παίδων που απεβίωσε η 9χρονη κατέθεσε πολύτιμες πληροφορίες, σχετικά με το μεγάλο και τελευταίο επεισόδιο της Τζωρτζίνας.

«Όταν μπήκαμε στον θάλαμο, είδαμε το παιδί, στο κρεβάτι του και μου έδωσε την εντύπωση ότι κοιμάται. Πλησιάσαμε και ρώτησα τη γιατρό, τι ακριβώς συμβαίνει.

Άκουσα έναν ρόγχο, που προερχόταν από το παιδί, κοίταξα το οξύμετρο για να δω τις τιμές και είδα χαμηλές τιμές. Τις τιμές του κορεσμού, δεν τις θυμάμαι, αλλά οι σφίξεις, είναι γύρω στις 30», λέει νοσηλεύτρια.

Μυστήριο με το οξύμετρο της Τζωρτζίνας, που την ήμερα του θανάτου της, στο επεισόδιο που έκανε το μεσημέρι που έμελλε να είναι και το μοιραίο της ζωής της, ο προειδοποιητικός ήχος του οξύμετρο που δίνει σήμα στους νοσηλευτές ότι το οξυγόνο του ασθενή είναι σε κρίσιμο στάδιο, δεν ακούστηκε ποτέ.

«Όταν κάποιο παιδί είναι συνδεδεμένο σε οξύμετρο έχουμε πάντα το νου μας, γιατί για να δώσει εντολή ο γιατρός να το βάλουμε σημαίνει ότι υπάρχει κάποιος λόγος που θέλει να παρακολουθεί μόνιμα τις τιμές του κορεσμού και των σφίξεων.

Τα οξύμετρα που έχουμε στην κλινική μας έχουν ένα ρυθμικό ήχο που ακούγεται συνέχεια, όταν είναι σωστά τοποθετημένα και λειτουργούν κανονικά.

Όταν τύχει να φύγει από το χέρι του παιδιού ή να πέσουν οι τιμές, κάνουν ένα ήχο πιο δυνατό, που ακούγεται σε όλη την κλινική ακόμα και όταν η πόρτα του θαλάμου όπου βρίσκεται το οξύμετρο είναι κλειστή.

Μάλιστα εγώ προσωπικά όταν ακούω αυτόν τον ήχο, λέω από μέσα μου: “ποιο οξύμετρο χτυπάει τώρα;”».

Η νοσηλεύτρια στις αρχές αναφέρει αναλυτικά πώς μπορεί κάποιος να απενεργοποιήσει τον ήχο, καθώς όπως ισχυρίζεται υπάρχει ειδικό κουμπί που απενεργοποιεί όλους τους ήχους.

Δείτε περισσότερα στο βίντεο παρακάτω: