Παύλος Φύσσας: Αντιφασιστική πορεία για τα 9 χρόνια από τη δολοφονία του
Κοινωνία

Παύλος Φύσσας: Αντιφασιστική πορεία για τα 9 χρόνια από τη δολοφονία του

Παύλος Φύσσας: Αντιφασιστική πορεία για τα 9 χρόνια από τη δολοφονία του

Σαν σήμερα δολοφονείται από μέλος της Χρυσής Αυγής

Ήταν 18 Σεπτεμβρίου το 2013 όταν ο Παύλος Φύσσας δολοφονείται εν ψυχρώ από τον Γιώργο Ρουπακιά, μέλος του ναζιστικού κόμματος Χρυσή Αυγή.

Αντιρατσιστική πορεία θα πραγματοποιηθεί στο Κερατσίνι μπροστά στο μνημείο του για τα 9 χρόνια από τη δολοφονία του.

Το χρονικό της δολοφονίας

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες και στοιχεία που είχε συγκεντρώσει η Αστυνομία, ο Παύλος Φύσσας, η κοπέλα του, άλλο ένα ζευγάρι και ένας νεαρός βρίσκονταν εκείνο το βράδυ σε καφετέρια της γειτονιάς και παρακολουθούσαν τον αγώνα του Ολυμπιακού με την Παρί Σεν Ζερμέν.

Αντικριστά στο τραπέζι τους, ήταν μια παρέα ακροδεξιών. Μαρτυρίες αναφέρουν ότι κάτι ειπώθηκε για τη Χρυσή Αυγή, όπως “με αυτούς θα ασχολιόμαστε τώρα;”.

Σύμφωνα με την Αστυνομία υπήρξε ένταση , που όμως δεν πήρε έκταση.

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα ο Παύλος και η παρέα του έφυγαν από την καφετέρια, έξω από την οποία είχαν συγκεντρωθεί περίπου 20 άτομα και προκλήθηκαν μεταξύ τους αντεγκλήσεις και φραστικές αντιπαραθέσεις.

Στη διασταύρωση της Λεωφόρου Παναγή Τσαλδάρη είχαν συγκεντρωθεί τουλάχιστον 50 άτομα με ρόπαλα. Και ενώ ο Παύλος και η παρέα του προσπάθησαν να απομακρυνθούν, σύμφωνα με μαρτυρίες τούς έβριζαν φωνάζοντας: “Κότες, φεύγετε”.

Η επίθεση έγινε στο ύψος του αριθμού 60, έξω από ένα κατάστημα. Ο δράστης, όπως περιγράφουν μάρτυρες, μπήκε ανάποδα στην Παναγή Τσαλδάρη, σταμάτησε και μαχαίρωσε τον 34χρονο.