Παύλος Πολάκης: Ύστερα από μακρά… μελέτη, όπως είπε, εμβολιάστηκε
Κοινωνία

Παύλος Πολάκης: Ύστερα από μακρά… μελέτη, όπως είπε, εμβολιάστηκε

Παύλος Πολάκης: Ύστερα από μακρά… μελέτη, όπως είπε, εμβολιάστηκε

Οι πολιτικές αντιδράσεις

Ο Παύλος Πολάκης εμβολιάστηκε στα Χανιά με το σκεύασμα της Pfizer, γνωστοποιώντας την κίνησή του στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, με SMS, όπως ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας αποκάλυψε.

Καταλυτικό ρόλο στον εμβολιασμό και του τελευταίου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ διαδραμάτισε η παρέμβαση του κ. Τσίπρα στη συνεδρίαση του Πολιτικού Κέντρου του ΣΥΡΙΖΑ πριν από περίπου δέκα ημέρες .

«Όταν είχε ανακοινώσει δημοσίως ότι θα εμβολιαστεί το Σεπτέμβριο του υπενθύμισα ότι έχεις κάνει μια δημόσια δήλωση και χθες μου έστειλε το μήνυμα με τον εμβολιασμό και μου είπε ότι εγώ δεν είμαι αντιεμβολιαστής».

Ο ίδιος ο κ. Πολάκης στην ανάρτησή του ξεκαθαρίζει ότι δεν ήταν αποτέλεσμα εκβιασμού ή πίεσης αλλά προσωπική του επιλογή και ότι πλέον θα υπερασπίζεται με μεγαλύτερο σθένος τις απόψεις του.

«Ουδέποτε ισχυρίστηκα ότι δεν θα κάνω το εμβόλιο. Ισχυρίστηκα ότι οι μεταλλάξεις μειώνουν την αποτελεσματικότητα του και ότι το εμβόλιο από μόνο του δεν είναι αρκετό για να αντιμετωπίσουμε την υγειονομική κρίση.»

«Ελπίζουμε να υποστηρίξει τον εμβολιασμό του δημόσια, με την ίδια θέρμη που έγινε ο αρχιερέας του αντιεμβολιασμού το προηγούμενο διάστημα, ώστε να επηρεάσει τους αντιεμβολιαστές followers του.»

Στη συνέντευξη που παραχώρησε τον τηλεοπτικό σταθμό OPEN ο Αλέξης Τσίπρας άσκησε δριμεία κριτική προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την απόπειρα υφαρπαγής του στενού του συνεργάτη Ευάγγελου Αποστολάκη και χαρακτήρισε κίνηση εντυπωσιασμού την ποδοσφαιρική μεταγραφή από το εξωτερικό την υπουργοποίηση του πρώην ευρωπαίου επίτροπου Χρήστου Στυλιανίδη για να ξεπεράσει το φιάσκο του ανασχηματισμού.

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για κυβέρνηση σε αποδρομή και για ένα Πρωθυπουργό σε βέρτιγκο και προέβλεψε πρόωρες εκλογές. «την άνοιξη του 22 ανοίγει ένα παράθυρο για πρόωρες εκλογές γιατί δεν θα μπορεί να συγκρατήσει τη φθορά του.»

Την έντονη αντίδραση του ΚΙΝΑΛ προκάλεσε η αναφορά του κ. τσίπρα στα γεγονότα του 2015 και την πρόταση που όπως είπε έκανε τότε στα κόμματα της κεντροαριστεράς να συμμετάσχουν στην κυβέρνηση με τους ΑΝΕΛ.

«Όσα λέει είναι παραμύθια, για να δικαιολογήσει τις επιλογές του.», ήταν το σχόλιο του εκπρόσωπου του ΚΙΝΑΛ σημειώνοντας ότι δεν έγινε ποτέ τέτοια πρόταση από τον πρώην Πρωθυπουργό.