Πειραιάς: Παράσταση στο εργοτάξιο μετρό του Δημοτικού Θεάτρου
Κοινωνία

Πειραιάς: Παράσταση στο εργοτάξιο μετρό του Δημοτικού Θεάτρου

Πειραιάς: Παράσταση στο εργοτάξιο μετρό του Δημοτικού Θεάτρου

Μια μοναδική θεατρική εμπειρία είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν, χθες (09/04), οι πολίτες του Πειραιά, στο εργοτάξιο της Αττικό Μετρό ΑΕ, δίπλα από το Δημοτικό Θέατρο.

Με τις σκηνοθετικές οδηγίες και την ερμηνεία της Ρούλας Πατεράκη, στον υπό κατασκευή τερματικό σταθμό της επέκτασης της Γραμμής 3 του Μετρό προς τον Πειραιά, παρουσιάστηκε το τρίτο μέρος της τριλογίας του έργου του Δημήτρη Δημητριάδη «Πεθαίνω σα χώρα- Η εκταφή». Η παράσταση, που δόθηκε σε ατμόσφαιρα μυσταγωγίας και συγκίνησης, ήταν αποτέλεσμα της συνέργειας μεταξύ της Αττικό Μετρό ΑΕ και του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.

Σημειώνεται ότι το πρώτο μέρος της τριλογίας ήταν η «Εκδρομή» στην Ιχθυόσκαλα Κερατσινίου, το δεύτερο η «Εκπνοή» στην Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά και το τρίτο, η Εκταφή, στον υπό κατασκευή τερματικό σταθμό του Μετρό στον Πειραιά».

Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη παράσταση είναι αφιερωμένη στους: Βεάκη, Κατράκη, Τσαρούχη, Πικιώνη, Παπανούτσο, Κριαρά, Παπαμηχαήλ, Ροντήρη, Κουγιουμτζή, Πλωρίτη, Μαρκετάκη, Κάραλη, Διαμαντίδου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ